Beste zwangerschapstesten van 2022


Om u te helpen de juiste zwangerschapstest voor u te kiezen. We hebben 10 zwangerschapstesten gedaan. Wij hebben 10 zwangerschapstests getest om te zien hoe snel ze werken, hoe betrouwbaar ze zijn en hoeveel ze kosten, zodat jij alleen nog maar hoeft te kiezen.
zwangerschapstest

De 10 beste zwangerschapstests (beoordelingen & tests) van 2022

Sensitest

Sensitest zwangerschapstest

Bekijk de dagprijs

Dit is de nieuwe extra vroege zwangerschapstest van Sensitest. Nu met een extra hoge gevoeligheid die het mogelijk maakt om vanaf 6 dagen voor de dag dat je je menstruatie verwacht te testen. Deze zwangerschapstest heeft een gevoeligheid van 10 mIU/ml. Speciale verpakking met 3, 6 en 12 zwangerschapstesten voor extra zekerheid. Je kunt 3x testen voor een prijs waarvoor je normaal 1 test voor koopt.

Telano

Telano Zwangerschapstest

Bekijk de dagprijs

Met de Telano extra vroege zwangerschapstest is het al mogelijk om 6 dagen voor de verwachte menstruatie te testen. Een midstream zwangerschapstest is een zwangerschapstest waarbij je urineert over de absorberen strip van de test. Het voordeel hieraan is dat je overal kan testen en verder niks nodig hebt. Het absorberende gedeelte van midstream zwangerschapstest van Telano is 6mm breed waardoor deze extra comfortabel en gemakkelijk in gebruik is. Het resultaat is binnen enkele minuten af te lezen van het controlevenster.

Clearblue

Clearblue zwangerschapstest

Bekijk de dagprijs

De Clearblue Zwangerschapstest met Wekenindicator is de eerste en enige test die even nauwkeurig is als een echo-onderzoek om de duur van de zwangerschap te bepalen*. De Smart Dual Sensor vertelt je niet alleen of je ‘Zwanger’ of ‘Niet Zwanger’ bent, maar laat je ook weten hoe lang je al zwanger bent. Het aantal weken sinds de bevruchting wordt getoond als 1-2, 2-3 of 3+. Deze test kan 5 dagen voor je gemiste menstruatie worden gebruikt (maximaal 4 dagen voordat je menstruatie zou moeten beginnen). Bij laboratoriumtesten werd 98% van de uitslagen ‘Zwanger’ gedetecteerd op de dag voordat de menstruatie zou moeten beginnen, 97% werd 2 dagen van tevoren gedetecteerd, 90% werd 3 dagen van tevoren gedetecteerd en 65% werd 4 dagen van tevoren gedetecteerd. (* ‘Weken’ geeft een overeenkomst van 97% met latere datering van de zwangerschap door middel van een echo-onderzoek. Dit is op basis van een onderzoek bij 187 vrouwen waarbij de resultaten werden vergeleken met echo-onderzoek). Data on file Johnson, S.R. et al. Fertility & Sterility Dec 2013 (Vol. 100, Issue 6, pp 1635-1641.

Etos Early

Etos Early Zwangerschapstest

Bekijk de dagprijs

De Etos Early zwangerschapstest is een snelle zwangerschapstest die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Het detecteert de aanwezigheid van humaan choriongonadotrofine (hCG) dat al in een zeer vroeg stadium van een zwangerschap verschijnt. De test is alleen geschikt voor in-vitro diagnostisch gebruik. Geschikt voor zelfgebruik

Testjezelf nu Midstream

Testjezelf nu Midstream Zwangerschapstest

Bekijk de dagprijs

Met de Testjezelf.nu Vroege Zwangerschapstest weet je al binnen de 2 minuten of je zwanger bent. Omdat deze zwangerschapstest gevoeliger is dan een standaardtest, kan je al 4 dagen voor je volgende menstruatie testen. Deze verpakking bevat 2 testen.

LifeCare Early

LifeCare Early - Vroege Zwangerschapstest

Bekijk de dagprijs

Deze vroege zwangerschapstest kan lage concentraties hCG in de urine waarnemen en kan hierdoor bij een normale zwangerschap al na 7 dagen na bevruchting worden gedetecteerd.

Koopgids

Heb je last van ochtendmisselijkheid? Heb je gevoelige borsten? Heb je last van het uitblijven van je menstruatie? Voel je je zwak bij de geringste inspanning? Dus hoe vind je de beste zwangerschapstest? Alvorens in dit accessoire te investeren, hebben wij de volgende parameters verzameld om u te helpen het meest betrouwbare model van het moment te vinden. Bekijk onze koopgids voor de beste zwangerschapstesten.

Wat zijn de verschillende soorten zwangerschapstests?

Voel je een nieuwe gebeurtenis opkomen? Wilt u bevestigen of u in verwachting bent of niet? Hoe kiest u de beste zwangerschapstests van 2022? Over het algemeen is het 99% betrouwbaar. Maar met zoveel modellen op de markt, kan het maken van een verstandige keuze een beetje lastig zijn.

Sommige van de duurdere producten zijn gemakkelijk te gebruiken en geven binnen een paar dagen resultaat als je menstruatie over is. Andere vereisen echter meer geduld, ook al zijn ze minder duur. De keuze van een zwangerschapstest hangt meestal af van het stadium van de zwangerschap. Door dit gedeelte te volgen, zult u ontdekken welk toestel u in de kortst mogelijke tijd een nauwkeurig resultaat kan geven. Wij hebben drie soorten zwangerschapstests onderscheiden, afhankelijk van uw voorkeur.

De urine zwangerschapstest

Dit model is een van de meest voorkomende op de markt in de afgelopen jaren. Kies deze als u op zoek bent naar de zwangerschapstest met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Zoals de naam al aangeeft, werkt het alleen met uw urine om de aanwezigheid van het HCG-hormoon te controleren. Meestal moet u 3 tot 10 dagen wachten nadat u ongesteld bent geworden om een foutief resultaat te voorkomen. De urine-zwangerschapstest is snel en het duurt slechts 3 minuten om u het resultaat te geven. Het zal u aanspreken, want het heeft een foutenpercentage van slechts 0,1%. Als de test positief is, ziet u twee streepjes, een kruis of een stip.

Speekseltest

Dit type goedkope zwangerschapstest behoort tot de minst betrouwbare op de markt. Net als het vorige dient het om de aanwezigheid van HCG in het speeksel op te sporen. In tegenstelling tot de urinetest, is deze een beetje duur en moeilijker te vinden.

De bloedtest

Wat is de beste zwangerschapstest op de markt? Voor een betrouwbaar resultaat is een bloedtest voldoende. Het is de meest effectieve. Het moet in een laboratorium worden uitgevoerd. Als u ervan wilt profiteren, moet u uw arts om een recept vragen. Merk op dat er geen fouten zijn en dat het bovendien wordt vergoed door de sociale zekerheid. Dus waar wacht je nog op?

Een zwangerschapstest kiezen op basis van zijn bruikbaarheid

Waar koop ik de beste zwangerschapstest? De keuze van dit type toestel is niet altijd eenvoudig. Om het u gemakkelijk te maken het te gebruiken, is het raadzaam een praktisch toestel te kiezen. Zoals hierboven vermeld, is de urine-zwangerschapstest de eenvoudigste. Gewoon urineren op het speciale gedeelte en een paar minuten wachten, en je bent klaar! U kunt ook in een bakje urineren en het staafje er ongeveer 30 seconden in dopen.

Indien de resultaten negatief of ongeldig zijn, wordt aanbevolen de test na een paar dagen te herhalen. Op deze manier zul je zeker zijn. De speekseltest wordt op bijna dezelfde manier uitgevoerd. In tegenstelling tot de vorige, heb je speeksel nodig voor de test. Aarzel echter niet om voor het bloedonderzoek vooraf uw arts te raadplegen. Hij zal je een voorschrift geven voor de bloedtest.

Hoe moeten de weergegeven resultaten worden gelezen en geïnterpreteerd?

Als u zich afvraagt waar u een nieuwe zwangerschapstest kunt kopen, werken de verschillende hierboven vermelde soorten apparaten bijna op dezelfde manier. Ze detecteren de aanwezigheid van HCG in speeksel, urine of bloed. Bij de eerste twee duurt het ongeveer 3-5 minuten om het eindresultaat te zien. Wanneer u de eindresultaten ziet, zult u ze moeten interpreteren. Meestal vindt u aanwijzingen op de verpakking. Zij kunnen verschijnen als een gekleurde lijn, een getal of een speciale vermelding. Als u het moeilijk vindt om ze te lezen, kunt u naar een prijsvergelijkingssite gaan om het gemakkelijker te maken.

Ergonomie: een niet te verwaarlozen parameter

Sinds enkele jaren zorgen de fabrikanten ervoor een gamma zwangerschapstests samen te stellen dat aan ieders behoeften is aangepast. Voor eenvoudiger gebruik, echter, aarzel niet om meer ergonomische modellen te kiezen in een vergelijking. Deze zullen je overal kunnen vergezellen. Ze passen in een kleine tas of toilettas. U kunt ze dus meenemen als u op reis gaat, terwijl u wacht op de paar dagen dat u overtijd bent.

Vaak gestelde vragen

V1: Wanneer moet ik een zwangerschapstest doen?

Een zwangerschapstest is het artikel dat u moet kopen om aan te tonen of u al dan niet zwanger bent. In de meeste gevallen kan dit accessoire worden gebruikt vanaf de dag dat u weer ongesteld moet worden. Anders kan het resultaat verkeerd zijn. De reden? Het apparaat detecteert niet de aanwezigheid van in je urine. Als u uw wantrouwen wilt wegnemen, moet u weten dat u kunt kiezen voor gevoelige zwangerschapstests.

Deze hebben de mogelijkheid om u betrouwbare resultaten te geven dagen voor uw verwachte menstruatie. Het is echter altijd het beste om de urinetest niet later dan 2 weken na de verwachte datum van de menstruatie uit te voeren. Op dit moment is het hormoongehalte in je urine erg hoog. U moet ook verschillende tests uitvoeren en ze dan vergelijken om zeker te zijn van het resultaat.

V2: Hoe doe ik een zwangerschapstest?

Een zwangerschapstest voor de eerste keer gebruiken is niet altijd gemakkelijk. Om het toestel optimaal te gebruiken, wordt u aangeraden eerst de instructies in de bijsluiter te raadplegen. U kunt ook uw apotheker om informatie vragen om onaangename verrassingen te voorkomen.

Houdt u vooral aan wat er in de gebruiksaanwijzing staat. Het toont u duidelijk het juiste moment om uw test uit te voeren, of dat nu is wanneer u het stokje in een beker doopt of wanneer u de resultaten afleest. Om het zekere voor het onzekere te nemen, is het raadzaam dit ’s morgens te doen, omdat de urine dan geconcentreerder is. De voorwaarden: u mag ’s nachts geen liters water drinken of naar het toilet gaan.

V3: Hoe kunt u weten of u zwanger bent zonder zwangerschapstest?

Wil je niet investeren in een zwangerschapstest? Hier zijn wat tips die kunnen werken. Eerst, neem een glas en plas erin. Zet het dan een nacht in de koelkast. Als zich een witachtige wolk vormt, betekent dit dat u een kind verwacht. U kunt ook de grofzouttest proberen. Om dit te doen, moet je in een glas plassen en dan een snufje grof zout toevoegen. Wacht ruim twee uur en kijk of het zout gesmolten is.

Dit is het bewijs dat je zwanger bent. Als je wilt controleren of je zwanger bent, meng je de urine met een dopje bleekwater. Je zult snel moeder zijn als er schuim verschijnt. Tenslotte bestaat de naaldtest uit het achterlaten van de naald in een plastic houder. Als de naald na 8 uur zwart of roestig wordt, is de uitslag positief.

V4: Waardoor kan een zwangerschapstest fout zijn?

Het resultaat van de zwangerschapstest kan enkele anomalie├źn vertonen. Een vals-negatief resultaat treedt meestal op wanneer de test iets eerder is afgenomen dan verwacht. Het hormoon wordt dus niet door het toestel gedetecteerd. Een vals-positief komt vaker voor. Het komt voor na, bijvoorbeeld, een vroege miskraam. Aangezien er een zwangerschap is geweest, is het mogelijk dat het HCG-gehalte nog hoog is in de urine of het bloed. Controleer ook of er nog een spoor van wasmiddel in de container zit die u gebruikt.

Recent Posts