Beste draagdoeken in 2022 kopen, review en aanbiedingen


Met 35% van de ouders die hun baby dragen, is de draagdoek een geweldig alternatief voor de klassieke draagzak. Zowel gemakkelijk aan te trekken als elegant, zorgt het voor een betere nabijheid met de kleine. Naast het comfort van de drager, de lengte van de stof, de zak en de knoop, moet het gekozen model aangepast zijn aan de grootte en het gewicht van het kind. Welk model moet ik kiezen?
draagdoek

Koala Babycare Knuffelband

De beste draagdoek
Koala Babycare Knuffelband
Heb je genoeg van ingewikkelde draagdoeken en wordt je baby ongeduldig terwijl jij hem draagt? Probeer de Koala Babycare Knuffelband. Het duurt maar 2 minuten om hem om te doen en een paar seconden om hem af te doen.

Bekijk de dagprijs

De Koala Babycare Cuddle Band is een combinatie van een ringsling, een geweven draagdoek en een rekbare draagdoek. Het is de makkelijkste draagdoek om aan te doen. Met de ringen kunt u de stoffen band aan uw wensen aanpassen. Bovendien slepen de kortere riemen in vergelijking met die van een klassieke draagdoek niet over de vloer. Het maximaal ondersteunde gewicht is 10 kg.

U kunt deze wikkel in verschillende posities gebruiken, vooral na de geboorte in de wieg positie. U kunt discreet borstvoeding geven terwijl u het draagt. Bovendien verdeelt het rugpand het gewicht van de baby goed, zodat de schouders en de lendenen van mama of papa worden ontlast. En in tegenstelling tot conventionele ringen, hoeven de Koala Babycare ringen bij langdurig gebruik niet vaak te worden bijgesteld.

Mini Sling babydraagzak zwart

De beste sling op instapniveau
Mini Sling babydraagzak zwart
Deze draagdoek zal u dienen vanaf de geboorte van uw kleintje tot 15 kg. Het is comfortabel voor zowel u als uw baby en is licht en praktisch.

Bekijk de dagprijs

Maak optimaal gebruik van de nabijheid tussen u en uw kind met deze draagdoek van Minimonkey. Blijkbaar heeft het merk een grote inspanning geleverd om zijn product met liefde te ontwerpen om mama en baby alle comfort te bieden die ze verdienen. Het materiaal dat voor de vervaardiging ervan wordt gebruikt, is zeer zacht en hypoallergeen, zodat het de tere huid van de kleintjes niet aantast.

Het materiaal is ademend genoeg om te worden gebruikt in warme en vochtige omgevingen. Ook zal de sling, indien correct gedragen, niet afvallen. Dit vermindert aanzienlijk het risico van vermoeidheid en druk op de rug en schouders van de drager. Tot slot is hij gemakkelijk in onderhoud: hij kan in de machine worden gewassen op 40°C.

BB-Slinger Jacquard

De beste sling van hoge kwaliteit
BB-Slinger Jacquard
Ideaal om een gevoel van nabijheid te creëren tussen u en uw baby. Met dit model kunt u uw kleintje dragen in de buik-, rug- en heuppositie. Hypoallergeen, de stof is 100% biologisch katoen.

Bekijk de dagprijs

Met deze draagdoek met ring kunt u uw kleintje dragen vanaf de geboorte tot 3 jaar (tot 15 kg). Het is in overeenstemming met de CEN/TR 16512 norm en wikkelt uw kind in 100% biologisch katoen, wat volledig respectvol is voor zijn tere huid. Het kan zonder problemen in de machine worden gewassen (op 30°C) en strijken gebeurt op een matige temperatuur.

Het product wordt ook geleverd met gedetailleerde instructies die stap voor stap uitleggen hoe u uw baby erin kunt leggen. De schoudervermoeidheid wordt ook aanzienlijk verminderd dankzij de gewatteerde schouderstof van de sling. De BB-Sling Jacquard is misschien duur, maar het is een geslaagde investering die al veel ouders tevreden heeft gesteld.

Love Radius Draagdoek van biologisch katoen Basic Misty Green

De beste bondgenoot voor nieuwe moeders
Love Radius Draagdoek van biologisch katoen Basic Misty Green
Speciaal aanbevolen voor beginners, de Love Radius Basic Misty Green van Je Porte Mon Bébé is licht en comfortabel. U kunt borstvoeding geven in de foetushouding terwijl u het draagt.

Bekijk de dagprijs

De Love Radius Basic Misty Green is het kleine zusje van de Original JPMBB en is ontworpen voor beginners. Deze kortere versie meet nog steeds 460 x 50 cm. Zoals alle draagdoeken is hij vrij warm, maar dat hangt ook af van hoe je hem draagt. Bovendien biedt de website van de fabrikant uitstekende video-tutorials.

De Love Radius Basic Misty Green van Je Porte Mon Bébé kan gebruikt worden vanaf de geboorte tot 9 kg en kan zowel thuis als tijdens een wandeling gebruikt worden. Met de draagdoek heb je je handen vrij, terwijl je geniet van het contact met je kleine engel. Het kortere formaat zal echter minder draagmogelijkheden bieden.

Boba Wrap

Een zeer goede keuze
Boba Wrap
Dit prachtig gedecoreerde model is 5 m lang. Het is perfect voor alle lichaamstypes en is gemaakt van bamboe-viscose, katoen en elastaan. Dit model kan zowel in de winter als in de zomer worden gedragen.

Bekijk de dagprijs

Het is een draagdoek op maat waarmee u uw baby kunt dragen vanaf de geboorte tot 15 kg. Het is gemaakt van rekbare stof, 95% katoen en 5% spandex. Het kan zonder problemen in de wasmachine gewassen worden. Het is ideaal om een band op te bouwen met uw kleintje en is uniek duurzaam.

Het gewicht van de baby is gelijkmatig verdeeld, zodat u niet moe wordt tijdens lange wandelingen. Hij is ook geschikt voor zowel mannen als vrouwen dankzij de lengte van 5 m. Met zo’n accessoire kunt u uw kind op elk moment en in alle privacy borstvoeding geven.

Love Radius l’Originale JPMBB

Een top-of-the-range alternatief
Love Radius l'Originale JPMBB
Geniet van tedere momenten die u met uw baby kunt delen dankzij deze omslagdoek. Het is niet alleen een geruststellend coconnetje voor uw kleintje, het is ook langer dan gemiddeld en kan dus worden dichtgeknoopt voordat u uw baby erin legt.

Bekijk de dagprijs

De Original wrap is de makkelijkste manier om je baby mee uit te nemen zonder kinderwagen. Hij is langer dan de gemiddelde draagdoek en biedt verschillende mogelijkheden om te binden en te dragen. Dit maakt uw leven gemakkelijker en voorkomt ook dat u uw baby lastig valt, want u kunt de wikkel vastknopen voordat u uw kleintje erin legt. Maar dit model heeft beginnende moeders het moeilijk gemaakt. Maar uiteindelijk had men de knooptechniek snel onder de knie dankzij de videotutorials op de website van het merk.

De Originale kan gebruikt worden vanaf de geboorte van uw kind tot 14 kg. Het is volledig ergonomisch en met de grootste zorg vervaardigd uit 95% katoen en 5% elastaan. Materialen die vriendelijk zijn voor de huid en het welzijn van uw kleintjes. Kortom, deze omslagdoek is een zekerheid om een band op te bouwen met uw baby terwijl u geniet van een grote mate van vrijheid!

Hoe kies je een draagdoek

draagdoek kiezen

Criterium 1: Leeftijd en gewicht van de baby

Een goede draagdoek moet geschikt zijn voor de leeftijd en vooral het gewicht van uw kind. Je kunt het gebruiken vanaf de geboorte tot het kind niet meer gedragen wil worden. Fabrikanten geven altijd het maximumgewicht aan dat hun draagdoeken kunnen dragen. Dit varieert van 2 tot 20 kg.

Voor pasgeborenen onder 3 kg, moet u ervoor zorgen dat de draagdoek geschikt is voor hun gewicht. Kies op zijn minst voor een draagdoek met een zakje voor kleine baby’s. Controleer ten slotte of de wikkel u in staat stelt uw baby te dragen met de benen in een M- of kikkerpositie, met gebogen heupen en de knieën iets hoger dan het onderlichaam.

Criterium 2: Gebruiksgemak

Het ontwerp en het patroon van een draagdoek zullen u ongetwijfeld aantrekken. Maar als het erom gaat de 4-6 meter lange stof te vouwen en te knopen, veranderen veel mensen uiteindelijk van gedachten. Vooral als je de omslagdoek moet omdoen terwijl je je baby probeert te kalmeren, die zijn geduld begint te verliezen!

Om dit soort teleurstelling te voorkomen, kiest u een wikkel waar u vertrouwen in heeft. Aarzel niet om te oefenen voor de baby geboren is. Probeer degenen die door uw vrienden en familie worden gebruikt om een idee te krijgen. Inderdaad, oefening stelt u in staat de techniek te verwerven en te verbeteren.

Criterium 3: Aanpassingsmogelijkheden

Sommige draagdoeken kunnen gemakkelijk worden aangepast. Dit betekent dat ze kunnen worden aangepast aan uw behoeften.

Modellen met veel verstelmogelijkheden zijn vaak ook beter geschikt voor kinderen van verschillende grootte en lichaamsbouw. En ze maken het mogelijk de positie gemakkelijker aan te passen, zodat het kind altijd comfortabel zit, ook als het langere tijd wordt gedragen.

Ze zijn ideaal voor ouders van beide geslachten in alle soorten en maten. Dit zal het comfortabeler maken en verschillende leden van het gezin in staat stellen de baby te dragen.

Criterium 4: De positie van de baby

De meeste draagdoeken zijn zo ontworpen dat u uw baby aan de voorkant kunt dragen. Je kunt naar binnen of naar buiten kijken. U kunt de draagdoeken echter ook gebruiken om uw baby op uw rug te dragen.

Er wordt echter opgemerkt dat ouders hun baby liever voorin dragen, om hun kroost steeds in het oog te kunnen houden. Dit geldt vooral voor jonge baby’s. Als u uw baby op uw rug wilt kunnen dragen, moet de draagdoek daarvoor geschikt zijn.

Draagdoek voor de winter
Veel ouders zijn bang voor winterse uitjes met hun baby in een draagdoek. Wij begrijpen dit volkomen. Gespecialiseerde kinderverzorgingsmerken hebben al oplossingen bedacht om hen gerust te stellen. Tot de meest doeltreffende behoren de vachtverlenger, de draagdoekhoes voor over de draagzak en de draagdoekjas. U kunt de draagdoek ook altijd aanpassen aan uw winterkleding.

Hoe knoop je je draagdoek vast?

Er zijn verschillende manieren om je baby in je draagdoek te dragen. U kunt uw baby op uw rug dragen, op uw heup, in de wieg positie. De meest gebruikelijke techniek en die welke het beste comfort biedt, is de kruisomslag, omdat die niet moeilijk te leren is. Het eerste wat je moet doen is de wikkel in het midden nemen zoals een bustier. Vorm dan een breed kruis met de zijkanten aan de achterkant.

Leg de baby nu in een gehurkte positie in de voorkant van de wrap, die teruggebracht wordt naar het middel. Leg dan de wikkel onder de knieën met de billen in de hand. Breng de zelfkant tot aan de oren. Begin met het aanpassen van de zelfkant bij de nek van de drager. Voor die aan de achterkant van de nek van de baby, doe dit 6 tot 8 keer over de breedte van de wrap. Ga zo door aan de andere kant.

Ga daarna naar elke kant van de baby, dan onder de billen. Maak een kruis met de zijkanten en strijk ze. Als je dit gedaan hebt, hoef je alleen nog maar een overhandse knoop in de rug te leggen, en dat is het! U moet ervoor zorgen dat de baby zijn knieën niet te veel spreidt, dus in een gehurkte houding.

De wieg positie is een andere draagtechniek die geschikt is voor zuigelingen. Dat komt omdat hun hoofd ideaal wordt vastgehouden. Een andere manier is de heuppositie. Dit is meer geschikt voor baby’s van ongeveer 4 maanden, die hun hoofd kunnen ondersteunen. Een beetje ingewikkeld, maar de baby op de rug dragen is ook mogelijk met een draagdoek.

De verschillende soorten draagdoeken

Geweven draagdoek

Dit type babydraagdoek bestaat meestal uit een lange strook stof van 4,5 tot 6 meter. Zacht en lichtjes flexibel, kan het op verschillende manieren rond de borst worden gewikkeld om baby te dragen. Ondanks zijn betaalbaarheid en veelzijdigheid, zal de geweven draagdoek in het begin een uitdaging zijn. Dit kan sommige ouders ontmoedigen.

Voordelen:

 • Biedt meer steun dan de rekbare wikkel
 • Biedt een grote verscheidenheid aan stoffen, patronen en kleuren
 • Prijs en veelzijdigheid

Nadelen:

 • Moeilijk aan te trekken door de lengte van de strook stof en de knoop niet altijd gemakkelijk te maken
 • Je moet de juiste maat vinden voor het comfort van je baby.

Voor wie is het?

Als je al ervaring hebt, is de geweven wikkel erg interessant. Voor beginners zijn er modellen met een kortere stofband. Dit maakt het gemakkelijker om de knoop te wikkelen en te leggen.

Ring sjaal

Dit wordt ook wel een sling ring genoemd. De ringsjaal bestaat uit een lange, brede strook stof. Er zijn echter 2 metalen ringen om het gemakkelijker te maken de sjaal vast te maken door een lus te vormen. De ring sling kan over de schouder gedragen worden. Hoewel hij nog steeds ongeschikt is voor lange afstanden, kan hij grote baby’s herbergen.

Voordelen:

 • Zeer praktisch voor borstvoeding
 • Kan over de schouder worden gedragen, zodat het kind op de heup wordt geplaatst
 • Gemakkelijker aan te doen dan geweven en rekbare draagdoeken

Nadelen:

 • Biedt minder posities dan wikkeldraagdoeken
 • Minder praktisch voor lange afstanden omdat hij regelmatig moet worden afgesteld en vastgedraaid

Voor wie is het?

Dit type omslagdoek is minder vermoeiend in het gebruik dan omslagdoeken. Toch moet hij worden gebruikt voor korte en middellange afstanden, bijvoorbeeld om baby naar het park te brengen.

Mei-tai draagdoek

De Mei-tai, ook zakslinger genoemd, wordt steeds populairder in Europa. Deze strop komt oorspronkelijk uit Azië en is zeldzamer dan de andere soorten. Het is heel eenvoudig en kan worden aangetrokken als elk ander T-shirt of tanktop over de schouders. De wikkel heeft een binnenzak om de baby te ondersteunen. De veelzijdigheid ervan blijft echter beperkt.

Voordelen:

 • Gemakkelijk aan te trekken: gaat over de schouders om te worden aangetrokken als een kledingstuk
 • Bespaart tijd, wat het risico verkleint dat de baby zijn geduld verliest
 • Lage rug en schouder verrekkingen

Nadelen :

 • Geen liggende positie, onmogelijk om borstvoeding te geven en onmogelijk om baby tegen de heup te houden
 • U zult de instellingen moeten veranderen als de baby groeit

Voor wie is het?

Als u geen tijd wilt verspillen of uw baby ongeduldig wilt laten worden, kies dan voor de Mei-tai draagdoek. Wees er echter van bewust dat het kind niet zal kunnen genieten van sommige van de posities die door andere wikkels worden aangeboden.

De rekbare wikkel

Een rekbare omslagdoek lijkt erg op een geweven omslagdoek, vooral wanneer hij wordt gedragen. Het verschilt echter doordat het een rechthoekig gedeelte aan de voorkant heeft om de rug en de billen van de baby te ondersteunen, en 2 lange stroken stof aan elke kant. Plaats het rechthoekige deel, knoop de stroken stof rond uw hals en taille, en u bent helemaal klaar

Voordelen:

 • Gemakkelijker aan te trekken dan geweven wikkels
 • Geschikt voor alle dragers en kinderen
 • Kan worden gebruikt voor dragen van voren, op de rug of op de heup

Nadelen:

 • Minder praktisch als de baby zwaarder wordt

Voor wie is het?

Ouders die niet zeker zijn of een bepaalde wikkeldoek geschikt is voor hun baby, zullen blij zijn met de rekbare wikkeldoek. Het kan worden aangepast aan alle morfologieën van drager en baby.

De hybride wikkel

Sommigen beschouwen het als een op zichzelf staand type. Het is moeilijk te zeggen, aangezien de hybride wrap verschillende kenmerken van 2 of 3 van de bovengenoemde types combineert. In de meeste gevallen is het zeer effectief. Maar de hybride draagband heeft ook zijn nadelen. Dit is waarom de klassieke draagdoeken nog steeds populair zijn.

Draagdoek of draagzak?

Draagdoek

Over de hele wereld is het gebruik van een draagdoek al eeuwenlang gemeengoed. Het is een ideale metgezel, zowel thuis als onderweg. Gemaakt van een sterke en/of soepele stof, garandeert de draagdoek een perfect comfort voor de baby en ook voor de drager.

Bovendien versterkt een draagdoek de band tussen ouder en baby. Het draagt ook bij tot de ontwikkeling van de baby, zowel lichamelijk als emotioneel, en bevordert de vroege taalontwikkeling. Het enige nadeel is dat het tijd kost om te leren hoe je een sling goed omdoet.

Draagzak

De draagdoek is ontworpen om een baby beter te dragen door de druk op de armen en de rug te verlichten. Hij is gemaakt van een sterker materiaal dan de draagdoek en is ook op maat te maken. Daarom verkiezen veel ouders de draagzak boven de draagdoek.

De draagdoek zorgt voor een emotionele band tussen moeder en kind. Bovendien nemen ze niet veel plaats in. Maar, zoals elk product, heeft ook de draagdoek enkele nadelen. Deze uitrusting is minder geruststellend dan een kinderwagen. U kunt het vooral niet gebruiken met een baby jonger dan 4 maanden.

Conclusie

De keuze tussen een draagzak en een draagdoek is aan elke ouder. Kies de draagdoek als u van plan bent uw kind op verschillende manieren te dragen. Om het risico van een slechte pasvorm te vermijden, is het echter beter te kiezen voor een draagdoek.

Waarom een draagdoek kopen?

draagdoek kopen
Voor de gezondheid van de baby

Door de baby in een precieze positie te houden, draagt het dragen bij tot een gezonde ontwikkeling van de baby, met name wat de wervelkolom betreft. Hetzelfde geldt voor de spijsvertering, aangezien de rechtopstaande positie de spijsvertering vergemakkelijkt. Reflux en kolieken komen minder vaak voor. Een draagdoek helpt ook bij de cognitieve ontwikkeling, omdat het de nieuwsgierigheid van het kind stimuleert. Het principe van babywearing plaatst de baby op het niveau van de drager en moedigt hem aan de omgeving waarin hij leeft te ontdekken.

Om de band tussen het kind en de drager te verzegelen

Een draagdoek bevordert het contact tussen de baby en de drager. Op die manier kan de drager een deel van zijn lichaamswarmte delen met het kind. Hij kan gemakkelijk het gezicht zien van de persoon die hem draagt, zijn stem horen, of hem aanraken. Bovendien voelt de baby zich veilig tegen de drager aan.

Voor zijn praktisch nut

Het dragen in een draagdoek is zeer praktisch voor de drager. Hij kan immers overal komen zonder gehinderd te worden, wat met kinderwagens bijvoorbeeld niet het geval is. Bovendien kan hij zijn handen op elk moment vrij gebruiken.

Voor het comfort van de drager

Een draagdoek zal de gevoelige rug van de volwassene doeltreffend beschermen. Het draagt bij tot een betere verdeling van de belasting. Hoe meer gewicht het kind krijgt, hoe meer spiermassa de drager geleidelijk zal ontwikkelen. In tegenstelling tot andere babydragers is de draagdoek flexibeler en biedt daardoor meer bewegingsvrijheid.

Voor zijn grote toegankelijkheid

Als u een beperkt budget hebt, is een draagdoek ideaal. Gezien de hoge prijs van kinderwagens, kunt u veel geld besparen door voor een kinderwagen te kiezen. Kinderwagens kosten bijna twee keer zoveel als een draagdoek.

Hoeveel kost een draagdoek?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

 • Instapniveau: € 15 tot € 30
 • Middenklasse: € 30 tot € 60
 • Top of the range: + Meer dan €60

Tips

Kies een draagdoek die gemakkelijk schoon te maken is.

Baby’s zijn niet bang voor lichaamsvloeistoffen! Idealiter moet de draagdoek die u kiest machinewasbaar zijn en gemakkelijk te drogen.

Kies zorgvuldig of u uw baby naar voren of naar achteren wilt laten kijken.

Wil je dat je baby naar binnen kijkt, naar buiten? De buitenwereld onder ogen zien? Of wil je beide kunnen doen? Kies zorgvuldig voordat je de baby in de wrap legt, zodat je hem later niet te veel manipuleert.

Om te leren hoe je de draagdoek omdoet, bekijk je video tutorials of vraag je iemand die weet hoe het moet.

Wij hebben dit punt opzettelijk niet in onze gids opgenomen. Het is moeilijk uit te leggen hoe je een draagdoek omdoet zonder een video om het te illustreren. En zelfs met dit en het advies van een derde, zal het u nog enige tijd kosten om het gebaar onder de knie te krijgen. Let erop dat elke positie zijn eigen specifieke wikkeltechniek heeft: liggend, dubbel gekruist, op de heup en op de rug.

Bereid je van tevoren voor.

Probeer tutorials te vinden op het internet, vooral op YouTube. Dit soort video laat je zien hoe je een draagdoek omdoet. Het zal je laten zien of je de wrap eerst om moet doen of om de baby heen moet wikkelen die je al in je armen hebt? Welke maat omslagdoek past bij jou en je baby? Kijk ook hoe de uiteinden van de wikkel moeten worden vastgemaakt om de baby veilig te houden.

Oefen zonder je baby.

Probeer eerst de wrap te hanteren en te knopen zonder de baby. Het is belangrijk dat u vertrouwd bent met het hanteren van dit artikel voordat u het met de baby doet. Dit zal u het vertrouwen geven om te weten wat u nu moet doen, zelfs als u een erg wispelturige baby hebt. Het helpt ook om wat spiergeheugen te creëren, zodat uw lichaam zich later gemakkelijk kan herinneren wat het moet doen.

Neem je tijd.

Neem je tijd om te leren hoe je met de wikkel omgaat. Geniet van het proces om deze cocon van steun en comfort om je heen te creëren. Laat u ook niet misleiden door de snelheid van de behandeling in de video’s, ze zijn vaak in snelle beweging opgenomen om ze minder eentonig te maken.

FAQ

Welke draagdoek moet ik kiezen?
Volgens de meeste mensen is de retroblauwe JPMBB Love Radius Basic de beste keuze voor dit jaar. Misschien bent u ook geïnteresseerd in de Lictin, de Koala Babycare Unisex antraciet en de Babylonia BB Tai zwart.

Hoe kies ik een goede draagdoek?
Fabrikanten richten hun draagdoeken op specifieke leeftijds- en gewichtsgroepen. Dus zorg ervoor dat je baby in de nummers past voordat je koopt. Controleer ook het gebruiksgemak, de verstelmogelijkheden en de posities die de sling toelaat.

Wat zijn de verschillende soorten draagdoeken?
Er zijn geweven wikkels, ringwindsels, Mei-tai wikkels en rekbare wikkels op de markt. Er zijn ook hybride wikkels, die de kenmerken van 2 of 3 standaard wikkels combineren.

Hoe doe ik een draagdoek om?
Om de draagdoek aan te doen, bepaalt u eerst de houding (liggend, dubbel gekruiste buitenzak, heuppositie of rugligging) die uw baby zal aannemen. Volg dan de instructies in de video tutorial en vraag een meer ervaren persoon om hulp.

Hoe maak ik een draagdoek schoon?
Veel draagdoeken kunnen in de wasmachine worden gewassen en gedroogd. Volg in geval van twijfel de instructies van de fabrikant.

Hoeveel kost een draagdoek?
De prijzen variëren van 15 tot 100 euro. Maar over het algemeen kun je een draagdoek vinden voor tussen de 30 en 60 euro.

Wat zijn de beste merken draagdoeken?
JPMBB of Je Porte Mon Bébé is het meest aanbevolen. Andere merken zoals Lictin, Babylonia, Koala Babycare en Neobulle bieden ook uitstekende modellen aan.

Recent Posts