Beste borstkolven in 2022 kopen, review en aanbiedingen


Voor de gezondheid van uw baby is het raadzaam hem de eerste 6 maanden van zijn leven uitsluitend met moedermelk te voeden. Daarom pompen veel moeders hun melk af. Borstkolven (manueel of elektrisch) zijn immers een belangrijke bondgenoot voor moeders die vaak afwezig zijn en die toch borstvoeding willen geven. Maar wat is de beste borstkolf op de markt? Het antwoord staat in deze gids en vergelijking.
borstkolf

Tommee Tippee Made For Me – Elektrische borstkolf

De beste borstkolf
Tommee Tippee Made For Me
Deze elektrische borstkolf werkt zowel op batterijen als op het lichtnet en zorgt voor gemakkelijk, zacht en lekvrij afkolven van moedermelk. Aangezien elke moeder haar eigen gevoeligheden heeft, biedt het product 5 niveaus van stimulatie en 9 niveaus van melkextractie.

Bekijk de dagprijs

Deze elektrische borstkolf van Tommee Tippee is de beste bondgenoot voor werkende moeders! Het biedt 5 stimulatiestanden en 9 standen melkafgifte voor alle moeders en wordt geleverd met een flesje van 150 ml van Closer To Nature. De melk stroomt rechtstreeks in de fles om lekken te voorkomen. Het toestel is ook volledig afneembaar en gemakkelijk te wassen. De Made For Me is draagbaar en licht (480 g), werkt op batterijen en heeft een batterijlevensduur van ongeveer een uur.

Als de batterij leeg is, kan het apparaat via een USB-kabel worden opgeladen, maar het kan ook via het lichtnet worden bediend. Bovendien is deze borstkolf goed doordacht, zodat u geen pijn voelt wanneer u kolft. De siliconenspeen en de ergonomische vorm in combinatie met het ventiel uit één stuk garanderen een optimale melkopzuiging. Tenslotte heeft hij een “automatische uitschakeling” die na 30 minuten wordt geactiveerd en een timer heeft.

Philips Avent SCF330/20 – Manuele borstkolf

De beste instap-borstkolf
Philips Avent SCF330-20
Deze handmatige borstkolf van Philips Avent is de borstvoedingspartner voor wie tijd belangrijk vindt. Het apparaat maakt snelle melkwinning mogelijk zonder afbreuk te doen aan het comfort.

Bekijk de dagprijs

Het is een ergonomisch manueel model dat wordt geleverd met een fles van 125 ml en een Natural-speen. Het massagekussen is voorzien van groeven en kuiltjes die de extractie van de melk vergemakkelijken. Een proces dat het zuigen van de baby nabootst voor gemakkelijke stimulatie van de melkstroom en pijnloze extractie. Het comfort is er omdat je niet hoeft te bukken om de melk te laten vloeien. Wat het onderhoud betreft, kan het product gemakkelijk worden gedemonteerd en is het vaatwasmachinebestendig.

De borstkolf is ook zeer praktisch: de tepel kan worden verwisseld, het apparaat is gemakkelijk te vervoeren en het Avent-assortiment is compatibel met al zijn producten. Tot slot moet worden opgemerkt dat het Philips Avent-kussen normaal gesproken geschikt is voor de meeste moeders, maar als dit niet het geval is, moet u een ander kussen kopen voor grotere borsten. Het apparaat maakt naar verluidt een beetje veel lawaai, maar voor deze prijs is de handbediende borstkolf van Philips Avent nog steeds een uitstekende investering.

Medela Freestyle flex – Elektrische borstkolf

De beste high-end borstkolf
Medela Freestyle flex
Dit model is zowel compleet als gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. In vergelijking met andere borstkolven van Medela onderscheidt deze zich door zijn compactheid, gewicht, tepels, mooi LED-display, aansluitbaarheid, en tenslotte de samenstelling van zijn aansluitingen.

Bekijk de dagprijs

De Freestyle Flex is de nieuwste compacte borstkolf van het Zwitserse merk Medela. Het wordt geleverd met 4 PersonalFit Flex siliconenspenen, waarvan 2 van 21 mm en 2 van 24 mm, 2 verbindingsstukken, een slangetje, 4 x 150 ml flessen en 4 deksels, 2 flessenhouders, een voedingsadapter met USB-kabel, een draagtas en een koeltasje. Afhankelijk van uw behoeften kan hij in enkele of dubbele pompstand worden gebruikt, met 2 uitdrukkingsstanden en 9 zuigkrachtniveaus waaruit u kunt kiezen afhankelijk van uw gevoeligheden.

Het toestel is nomadisch en licht (300 g), heeft een levensduur van ongeveer 4 tot 5 uur dankzij de lithiumbatterij en kan ook op het lichtnet worden aangesloten. Dankzij de Bluetooth-connectiviteit kunt u met de Freestyle de voortgang van uw borstvoeding volgen op uw smartphone via de MyMedela-app. Het onderhoud is eenvoudig omdat de borstkolf gemakkelijk uit elkaar te halen en weer in elkaar te zetten is. Al met al is deze borstkolf vrij duur, maar u zult geen spijt krijgen van uw aankoop!

Lansinoh – Elektrische borstkolf

Een praktisch en aanpasbaar model
Lansinoh - Elektrische borstkolf
De Lansinoh elektrische borstkolf is de beste keuze voor een moeder die haar moedermelk vlot, betrouwbaar en comfortabel wil afkolven. Het is jammer dat het toestel niet werkt op batterij maar alleen met batterijen.

Bekijk de dagprijs

De Lansinoh 2-in-1 elektrische borstkolf is een geweldige waarde voor moeders die op zoek zijn naar flexibiliteit, comfort en efficiëntie. Het kan worden gebruikt om melk af te kolven uit beide borsten tegelijk, of uit één borst naar behoefte. Hij wordt geleverd met een fles met brede hals die compatibel is met alle Lansinoh borstkolven, 2 tepelhoedjes van 25 mm en 30,5 mm, 2 flessenhouders en een draagtas. Het apparaat wordt gevoed door 6 AA-batterijen, is nomadisch en kan dus met u mee op reis. Hij kan ook op het lichtnet worden aangesloten.

De afkolfsnelheid is snel dankzij de 3 afkolfstanden die het apparaat biedt. Bovendien kunt u kiezen uit 8 zuigkrachtniveaus. Dit alles wordt weergegeven op een LED-scherm voor comfortabel, gepersonaliseerd pompen. Praktisch en hygiënisch, het toestel is gemakkelijk te hanteren, te wassen, te monteren en te demonteren. Zelfs bij weinig licht zult u met de Lansinoh geen moeite hebben om af te kolven. Het enige wat u hoeft te doen is de helderheidsinstellingen van het apparaat aan te passen.

Borstkolfset – Tommee Tippee

Borstvoedingspakket
Borstkolfset - Tommee Tippee
In dit complete borstvoedingspakket vindt u alle accessoires om voor uw baby te zorgen. Er is een krachtige, lichte en discrete manuele borstkolf. Het heeft alles wat je nodig zou kunnen hebben.

Bekijk de dagprijs

In dit borstvoedingspakket krijg je een manuele borstkolf, een sterilisator, borstkompressen, flessen en spenen, isoleertassen en andere essentiële accessoires voor het comfort van je baby. De borstkolf is discreet, licht en gemakkelijk te hanteren. Hij heeft een zeer zachte speen en een ergonomisch handvat zodat u hem met één hand kunt gebruiken.

Het is een unisex model. Of je kleine schat nu een jongen of een meisje is, de borstkolf zal bij hem passen. Hij neemt minder ruimte in beslag en kan gemakkelijk in een tas worden gestopt. Hij kan overal gebruikt worden, want hij maakt geen lawaai. Om hem schoon te maken hoeft u hem alleen maar uit elkaar te halen en in een heet sopje te leggen, in de vaatwasser te doen of in de meegeleverde sterilisator te stoppen. Er is geen risico voor de gezondheid van de baby of de moeder.

Borstkolf – Elvie Pump Single

De beste draagbare borstkolf
Elvie Pump Single
Dit is een draagbare borstkolf die gekoppeld is aan een mobiele app. Wat kan er handiger zijn? Je kunt je melk makkelijk laten afkolven zonder iets aan te raken, gewoon door het in je beha te doen.

Bekijk de dagprijs

Deze borstkolf is gewoon een revolutionaire technologie die het leven van moeders verandert. Het is een van ’s werelds eerste draagbare borstkolven en is het handigste en veiligste accessoire voor zowel moeder als kind. Voor drukke moeders is dit het ultieme model, zeer krachtig, maar toch discreet. Deze lichtgewicht slimme pomp glijdt in de beha en u kunt doorgaan met andere activiteiten.

Voor het schoonmaken zijn er slechts 5 afneembare onderdelen. Het duurt maar een paar seconden om het te doen. Met de gratis app van Elvie Pump kunt u het melkvolume in de gaten houden. Er is ook een kolfgeschiedenis voor de linker- en rechterborst.

Freestyle Flex dubbele borstkolf – Medela

Kwaliteitsalternatief
Freestyle Flex dubbele borstkolf - Medela
Dit model is een aangesloten elektrische dubbele borstkolf. Het is van zeer hoge kwaliteit, met alle functies die moeders nodig hebben. Deze duurzame apparatuur is ook gemakkelijk te gebruiken.

Bekijk de dagprijs

Drukbezette moeders hebben een borstkolf nodig die compact, licht, gemakkelijk te gebruiken en krachtig is. Al deze kwaliteiten zijn aanwezig in de Freestyle Flex borstkolf. Het is een lichtgewicht, ruimtebesparend model dat overal mee naartoe kan worden genomen. Bovendien heeft hij geen snoer en is hij in plaats daarvan uitgerust met een oplaadbare batterij. Met de 2 fase technologie, is het net alsof de baby aan de borst zuigt. Dit maakt het comfortabeler. De tepels vergemakkelijken de doorstroming van de melk zonder de melkkanalen samen te drukken.

Bovendien is het speciaal ontworpen om tepelpijn en verstoppingsverschijnselen te verlichten. Met de gratis applicatie van MyMedela, kunt u onmiddellijk de frequenties van de borstkolf en de kwaliteit die u hebt verzameld controleren. Op die manier is het gemakkelijker om uw programma’s te plannen. Inbegrepen in de levering zijn twee PersonalFit Flex connectoren, 4 flessenhouders met deksels, 4 PersonalFit Flex spenen, 2 flessenhouders, 1 slang, 1 eenvoudige draagtas en 1 tas met een cool pack.

Natural SCF396 Borstkolf – Philips AVENT

De meest intuïtieve borstkolf
Natural SCF396 Borstkolf - Philips AVENT
Dit is een snoerloos oplaadbaar model dat overal kan worden gebruikt. Het heeft een aantrekkelijk ontwerp. Functioneel gezien stimuleert het een goede doorstroming van de melk en helpt het de optimale hoeveelheid in te stellen om af te kolven.

Bekijk de dagprijs

Deze borstkolf biedt comfortabele melkafgifte dankzij het gepatenteerde kussen dat altijd de zuigactie van een baby probeert te reproduceren. Het is zowel praktisch als licht, zodat u het kunt gebruiken terwijl u ontspant. In feite kunt u kiezen uit 8 stimulatiemodi en 16 expressiemodi. De Natural SCF396 Borstkolf is ook zeer intuïtief omdat u de laatste instellingen kunt opslaan of de afzuiginstellingen tijdens het zuigen kunt wijzigen door op de pauzeknop te drukken.

Dit product is zowel hygiënisch als ergonomisch. Hij is ook zeer stil en kan discreet worden gebruikt. Het massagekussen stimuleert een zachte melkstroom om het natuurlijker te maken. Bij aflevering kunt u het gewoon in de vaatwasser doen. De levering omvat een speen, een voorraadfles, twee kussentjes en een afsluitplaatje.

Hoe kies je een borstkolf?

Het kiezen van een goede borstkolf is geen kwestie van toeval. Aangezien dit produkt bestemd is voor persoonlijk gebruik, moet het worden gekozen naar gelang van de behoeften van elke moeder. Om dit te doen, moet u de volgende aankoopcriteria in overweging nemen:
borstkolf kiezen

Criterium 1: Het type

Er zijn twee soorten borstkolven: de manuele borstkolf en de elektronische of automatische borstkolf. Zoals de naam al doet vermoeden, werkt de manuele borstkolf door het handmatig afkolven van moedermelk in het apparaat. Het grote voordeel van dit type pomp is dat de gebruiker de melk in haar eigen tempo en in alle comfort kan afkolven. De elektronische of automatische borstkolf daarentegen werkt dankzij een batterij die het afkolven van de moedermelk zelf opwekt. Dit betekent dat de pompsnelheid kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. De elektronische borstkolf is vooral nuttig voor mensen die naast het afkolven nog andere taken willen verrichten.

Criterium 2: Ergonomie

De ergonomie van een manuele of elektronische borstkolf is zeer belangrijk voor een goed gebruikscomfort. Voor een manuele borstkolf is het verkieslijk een licht en compact model te kiezen dat niet veel rommel veroorzaakt bij het verplaatsen. Het is ook belangrijk dat het afstelwieltje voor het melkafzuigvermogen meer comfort biedt bij het gebruik van de borstkolf, vooral voor pijnlijke borsten. In het geval van een elektronische borstkolf moet de in het apparaat ingebouwde motor stil en onopvallend genoeg zijn om de mensen in de omgeving niet te storen, vooral wanneer het apparaat buitenshuis wordt gebruikt. Het model moet ook compact genoeg zijn om het gemakkelijk te kunnen dragen.

Criterium 3: Extractie

Afhankelijk van de behoefte van de ouders wat de hoeveelheid betreft, moet de borstkolf worden gekozen als een enkele of dubbele expressie. Een borstkolf met één enkele expressie wordt vaak aangetroffen in manuele modellen. Het is het meest praktisch voor ouders die slechts twee of drie keer per week willen kolven. Voor ouders die veel actiever zijn of regelmatig de verantwoordelijkheid voor de borstvoeding van de baby willen delen, is het afkolven van grote hoeveelheden melk in korte tijd van belang. Daarom is een elektronische borstkolf met dubbele expressie veel meer aan te bevelen. Hiermee kan de melk namelijk veel sneller uit twee borsten worden afgekolfd, terwijl de gebruiker de vrijheid heeft om tegelijkertijd te werken.

Denken aan je baby kan je helpen makkelijker melk te geven
Borstvoeding geven is een sterke en intieme band tussen een moeder en haar baby. Zelfs als u niet fysiek aanwezig bent, kan alleen al het denken aan uw baby de expressie van uw melk beïnvloeden.

Hoe maak ik een borstkolf schoon?

Een borstkolf is een apparaat dat zorgvuldig moet worden gereinigd om de gezondheid van uw baby en van uzelf te beschermen. Dit moet voor en na elk gebruik worden gedaan. Dit gebeurt in vier stappen: wassen, spoelen, drogen en steriliseren van de verschillende onderdelen van de borstkolf.

Om de verschillende onderdelen van een borstkolf te wassen, volstaan milde zeep en warm water. Begin met alle sporen van melkresten te verwijderen met warm water en schuim het daarna goed in met zeep voor een grondige reiniging. Vermijd het gebruik van schurende voorwerpen en sterke detergenten, aangezien deze het product kunnen beschadigen. Wanneer elk onderdeel van uw borstkolf schoon is, spoelt u het grondig met warm water. Zorg ervoor dat de zeep goed verwijderd is. Daarna drogen en laten uitlekken op een schone zachte doek of met behulp van een afdruiprek.

De borstkolf steriliseren is een belangrijke stap om hem schoon te houden. Het houdt in dat elk wasbaar deel van het product wordt gekookt. Bij de sterilisatie van een babyvoedingsapparaat is de vereiste minimumtemperatuur 176°C en de maximumtemperatuur 212°C. Dit zorgt ervoor dat er geen microben, bacteriën en virussen achterblijven. Om gezondheidsredenen is het ten strengste verboden een borstkolf te delen, hoe schoon en gesteriliseerd deze ook is.

De verschillende soorten borstkolven

Het gebruik van een borstkolf is van essentieel belang om uw kind moedermelk te kunnen geven ondanks een mogelijk onvermogen om borstvoeding te geven en een afstand of gewoon om deze taak aan uw familie over te dragen. Er zijn twee hoofdtypen borstkolven waaruit u kunt kiezen: manueel en elektrisch.

De manuele borstkolf

Zoals de naam al zegt, wordt dit type borstkolf manueel gebruikt. Het is niet nodig de stekker in het stopcontact te steken om het te gebruiken. De kolf wordt eenvoudig met de hand bediend om moedermelk af te kolven. De manuele borstkolf is handig en stil, maar het vergt meer inspanning en het duurt wat langer om de juiste hoeveelheid melk te krijgen.

Voordelen :

 • Quiet
 • Heeft geen elektriciteit nodig om te werken
 • Minder duur dan een elektrische borstkolf

Nadelen:

 • Het duurt langer om moedermelk af te kolven
 • Vereist inspanning om te bedienen

Voor wie is het?

De manuele borstkolf is een back-up alternatief voor occasioneel gebruik. Het is dus opgedragen aan moeders die er even tussenuit moeten of die af en toe last hebben van een verstopping.

De elektrische borstkolf

De elektrische borstkolf is een model dat is uitgerust met een motor waarmee het afkolven voor de extractie van moedermelk wordt geautomatiseerd. U kunt kiezen tussen een enkele of een dubbele elektrische borstkolf. In beide gevallen simuleert het toestel het zuigen van de baby via het zuigmechanisme. Met een enkele elektrische borstkolf kunt u één borst tegelijk afkolven, terwijl u met een dubbele elektrische borstkolf melk uit twee borsten tegelijk kunt afkolven.

Voordelen:

 • Snel
 • Vereist geen inspanning om melk te geven

Nadelen:

 • Noisy
 • Duurder dan een manuele borstkolf

Voor wie is het?

De elektrische borstkolf is geschikt voor moeders die van plan zijn hun melk vaak af te kolven. Dit kan het gevolg zijn van een terugkeer naar het werk, frequente afwezigheden of lange afwezigheidsperioden.

Manuele borstkolf of elektrische borstkolf?

Manuele borstkolf

Een manuele borstkolf is een lichtgewicht apparaat dat gemakkelijk kan worden opgeborgen en overal mee naartoe kan worden genomen. Hiermee kunt u uw melk op elk moment discreet afkolven, of u nu thuis bent, op het werk of onderweg. Ook kan de melk voorzichtig worden afgekolfd, wat geschikt is voor de meest gevoelige en degenen met pijnlijke borsten. Er zij op gewezen dat een manuele borstkolf is uitgerust met een regelwiel voor de kracht van de melkafzuiging om u het nodige comfort te bieden.

Elektrische borstkolf

De elektrische borstkolf is gemotoriseerd en zorgt dus voor een snelle en moeiteloze melkafgifte. Het bespaart tijd en energie. Bovendien zijn de meeste elektrische borstkolven compact en gemakkelijk op te bergen. Dit betekent dat u uw melk kunt afkolven waar u ook bent, op elk moment van de dag. Let er bij de aankoop echter op dat u een model kiest met een lager geluidsniveau voor comfortabel gebruik.

Conclusie

Kortom, de keuze tussen manuele en elektrische borstkolven hangt af van u en uw behoeften. Terwijl het manuele model meer vrijheid en discretie biedt om melk af te kolven, is de elektrische borstkolf sneller en efficiënter in het verkrijgen van de juiste hoeveelheid moedermelk.

Waarom een borstkolf kopen?

Er zijn vele redenen waarom een moeder een borstkolf zou kopen:

Gemak

Het belangrijkste voordeel van het kopen van een manuele of elektronische borstkolf is het gemak. Het maakt het veel makkelijker om je baby op elk moment borstvoeding te geven. Deze laatsten kunnen dus te allen tijde profiteren van gezonde en voedzame moedermelk. Het is ook een ideale oplossing voor ouders als ze weg zijn.
Met een borstkolf kunnen ouders hun baby thuislaten en er zeker van zijn dat hij of zij goede moedermelk krijgt. Een borstkolf is ook zeer licht en plaatsbesparend, zodat ze gemakkelijk in een tas past om ouders op reis te volgen.

Gebruiksgemak

Of het nu een manuele borstkolf of een elektronische borstkolf is, het gebruiksgemak is even groot. Dit apparaat vereist over het algemeen weinig of geen inspanning om de melk te onttrekken. Met een manuele borstkolf volstaan een paar kneepjes om de melk eruit te halen en een klein flesje voor de baby te vullen. De elektronische borstkolf is nog gemakkelijker in het gebruik, omdat u bij het starten van het apparaat alleen de afkolfkracht hoeft in te stellen om het werk te automatiseren. Het onderhoud van een borstkolf is ook vrij eenvoudig. De demontage van het toestel voor de afzonderlijke reiniging van elk onderdeel neemt slechts enkele minuten in beslag.

Een gezond alternatief voor de borst

Het gebruik van een borstkolf is een uitstekend alternatief voor de borst, vooral voor premature zuigelingen. Als ze door hun toestand niet kunnen aanleggen, kan de borstkolf hen onrechtstreeks van moedermelk voorzien. Evenzo kan een pasgeboren baby die nog moeite heeft om de borst te grijpen, profiteren van de moedermelk via een borstkolf. Het maakt dus niet uit in welke toestand het kind verkeert, als het nog niet zelf kan aanleggen, kan een borstkolf het voorzien van alle gezonde voedingsstoffen van moedermelk.

De verschillende merken van borstkolven

Naar onze mening, zijn de beste borstkolf merken in 2022 :

Nuk

Dit Duitse merk bestaat al 60 jaar om aan de behoeften van baby’s en ouders te voldoen door middel van een verscheidenheid aan kwaliteitsproducten. NUK biedt de beste borstkolven die er zijn en dit zijn de andere merken die wij aanbevelen. Dit zijn de andere merken die wij aanbevelen. Wij denken dat zij voor de meeste mensen iets minder waar voor hun geld bieden, maar wellicht beter zijn voor specifieke prijsklassen (instapmodel, topmodel, enz.) en behoeften.

Echte Bubee

Real Bubee is een nieuw merk dat borstvoeding makkelijker wil maken voor alle moeders door kwaliteitsproducten aan te bieden tegen onklopbare prijzen. Het merk biedt producten aan die praktisch, compleet en gemakkelijk te gebruiken zijn.

Philips Avent

Philips Avent is ontstaan na de overname van Avent door de Philips-groep in 2006. Het merk, dat gespecialiseerd is in de babyverzorgingssector, biedt een breed assortiment producten voor borstvoeding. Het bedrijf heeft een ongeëvenaarde reputatie op het gebied van babyverzorgingsapparatuur.

NUBY

Het merk heeft er altijd naar gestreefd het leven van ouders en kinderen te vergemakkelijken door innovatieve, hoogwaardige en gebruiksvriendelijke producten aan te bieden die geïnspireerd zijn door de natuur. Er wordt een breed scala aan oplossingen aangeboden voor het voeden, verzorgen, spelen en baden van uw baby. De borstkolfmodellen zijn bijzonder aan te bevelen.

Medela

Medela is gespecialiseerd in borstvoedingsproducten. Ze zijn het resultaat van 20 jaar onderzoek om efficiëntie, comfort en welzijn te garanderen. Als u een van de merken bent die wij aanbevelen, kunt u uw aanwezigheid in deze ranglijst vermelden, zolang u naar deze pagina linkt. Als u niet op deze ranglijst staat en u vindt dat u er wel op had moeten staan, kunt u ons een testproduct sturen dat wij objectief zullen beoordelen.

Hoeveel kost een borstkolf?

Onderstaand diagram zal u helpen om een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

 • Instapniveau: € 15 tot € 30
 • Middenklasse: € 30 tot € 100
 • Top of the range: + meer dan €100

Tips

Koop je borstkolf voor de baby er is.

Maak al je spullen klaar voor de baby komt. Op die manier hoef je je er geen zorgen over te maken nadat je het ziekenhuis hebt verlaten. Je zult het al druk hebben met vermoeidheid, de baby, en het ritme.

Zorg dat je schone kleren bij de hand hebt.

Als u uw borstkolf buitenshuis gebruikt (bijvoorbeeld op het werk), vergeet dan nooit een reservekolf mee te nemen. Ongelukken kunnen gebeuren.

Probeer tepelcrème.

Of je nu kolft of borstvoeding geeft, je zult waarschijnlijk altijd droge, gebarsten tepels hebben. Geen paniek, dit is volkomen normaal. Gebruik gewoon tepelcrème om het ongemak te verlichten.

Voeg borstmassage toe aan je routine.

Masseer je borsten terwijl je kolft. Dit kan helpen de stroom te maximaliseren.

Denk aan je baby.

Als u het moeilijk vindt om melk af te kolven, probeer u dan voor te stellen dat u borstvoeding geeft. Denken aan de baby kan je helpen om oxytocine te activeren, en daardoor de flow te activeren.

FAQ

Wat is de beste borstkolf?
De beste borstkolf hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids voor meer informatie.

Wanneer is de beste tijd om melk af te kolven?
De beste tijd om melk af te kolven is ’s morgens als je wakker wordt. Na een goede nachtrust is de borstvoeding optimaal. Na een paar uur niet gebruikt te zijn, produceert de borst een goede hoeveelheid melk. Dit hoeft u er echter niet van te weerhouden uw melk overdag af te kolven, op voorwaarde dat er een bepaalde tijd zit tussen het geven van borstvoeding en het afkolven van de melk.

Hoeveel melk kunt u per dag afkolven?
Tijdens de eerste drie levensweken drinkt een baby ongeveer 30 tot 60 ml melk. Vanaf de vierde week kan dit volume oplopen tot 90 ml. Het is echter niet gemakkelijk om de precieze hoeveelheid af te kolven melk te bepalen, omdat die afhangt van de eetlust van het kind. In het algemeen is 150 ml melk per kilo per dag nodig. Daarom wordt aanbevolen de afgekolfde melk in kleine hoeveelheden te verdelen om in de diepvriezer te bewaren in schone, gesteriliseerde recipiënten. Zo voorkomt u verspilling als uw baby niet alles in één keer opeet.

Hoe gebruik ik een borstkolf?
Het gebruik van een borstkolf kan worden aangeleerd en kan soms tijd kosten, maar met het juiste product zou het niet moeilijk moeten zijn. Het eerste wat u moet onthouden is dat u in de beste positie moet gaan zitten, d.w.z. de positie waarin u zich prettig voelt. U moet ontspannen zijn om oxytocine, het hormoon dat verantwoordelijk is voor het vrijkomen van melk, vrij te laten komen. Neem de tepel tussen duim en wijsvinger en ondersteun de borst met de palm van uw hand en uw vingers. De tepel moet zachtjes tegen de borst worden gehouden. Bij het afkolven neemt het apparaat meestal de massage over die de expressie van de melk stimuleert. Zodra u straaltjes melk in de opvangbak of -zak ziet stromen, is het afkolven begonnen.

Doet het pijn om melk te geven?
Melk uitdrukken mag nooit pijnlijk zijn. Als u ongemak voelt of wrijving op uw tepels ervaart, moet u de kracht van de pomp verminderen. Het is ook belangrijk om een tepelgrootte te kiezen die bij uw borst past.

Recent Posts