Beste babyluiers in 2022 kopen, review en aanbiedingen


Wanneer we het over baby’s en jonge kinderen hebben, hebben we het niet alleen over zuigelingenmelk, maar ook over de te gebruiken luiers. Kijk dus eens naar de milieuvriendelijke luiers van Biolane, die hypoallergeen zijn, gecertificeerd biologisch, absorberend, gemaakt in Frankrijk en gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Ontdek de rest van onze selectie door deze gids te lezen.
babyluier

Biolane maat 4 (7 tot 18 kg)

De beste babyluier in 2022
Biolane maat 4
Onze favoriet van het moment is een pak milieuvriendelijke wegwerpluiers van Biolane. Door de combinatie van overwegend natuurlijke materialen met een hoog absorptievermogen, garanderen zij nul lekkage gedurende 12 uur.

Bekijk de dagprijs

Voor ouders is de 12-urige efficiëntie van Biolane’s milieuvriendelijke luiers een echte eye-opener. Met deze verpakking van 132 luiers bent u ook voor lange tijd zeker van uw zaak. Qua samenstelling en design garanderen deze luiers het comfort en het welzijn van uw peuter gedurende lange tijd, dankzij het 100% natuurlijke materiaal, dat zacht is en de tere huid van uw peuter ontziet.

Uitgerust met anti-lek barrières, zijn ze ingenieus ontworpen om het “zware werk” van uw peuter aan te kunnen. Dit voorkomt niet dat er ’s nachts af en toe wordt geknoeid, maar dat is niet erg, volgens de ouders, gezien de kwaliteit van deze luiers. Dus als u iets voor het milieu wilt doen en tegelijkertijd het comfort en het welzijn van uw kleintje wilt behouden, weet u nu welk merk luier u moet kiezen!

Pampers premium bescherming maat 5 (11 tot 16 kg)

De beste instapluier
Pampers premium bescherming maat 5
Met deze premium beschermingsluiers heeft Pampers al zijn knowhow gebruikt om baby’s comfort en bescherming te bieden. Voor heel weinig geld biedt het merk een pak van 136 luiers voor uw baby’s van 11 tot 16 kg.

Bekijk de dagprijs

Pampers premium beschermingsluiers hebben unieke luchtkanalen om de huid van je baby altijd droog te houden, zelfs ’s nachts. Ze zijn dermatologisch getest en bevatten geen van de 26 allergene ingrediënten die door de Europese Unie op de lijst zijn gezet. Pampers premium beschermingsluiers zijn extreem absorberend en houden baby tot 12 uur droog.

Met deze luiers is er geen lekkage dankzij de rekbare sluitingen, die kunnen worden aangepast aan het kleine buikje van de baby. Bovendien is de bovenkant zo zacht als katoen, hoewel Pampers premium beschermingsluiers eigenlijk geen katoen bevatten. Er staat echter nergens dat de samenstelling van deze luiers biologisch of natuurlijk is. Om de kwaliteit van deze luiers te garanderen, zijn ze echter onafhankelijk getest door OEKO-TEX.

Bambino Mio “regenwoud” luiers

De beste premium luier
Bambino Mio regenwoud luiers
Dit is een pak van 6 unisex luiers met een uitstekend absorptievermogen. Ze worden geleverd met een rol inleggers en een ontsmettingsmiddel. Ze hebben één maat en kunnen worden aangepast aan verschillende leeftijden en vormen van baby’s, van geboorte tot zindelijkheidstraining.

Bekijk de dagprijs

De Miosolo reeks van Bambino Mio biedt u deze set van mooie, felgekleurde luiers aan. Deze luiers zijn uniseks en hebben één maat. Ze kunnen uw kleintje begeleiden vanaf de geboorte tot aan de zindelijkheidstraining. Met de klittenband- of krasbandjes kunt u de luiers aanpassen aan de morfologie van uw baby of ze in accordeon vouwen.

De binnenzijde van de luier heeft een hoog absorptievermogen. Aan de buitenkant heeft de waterdichte luier een zeer effectieve barrière tegen lekken. Bovendien is de stof die in contact komt met de huid van de baby zacht en comfortabel. Voor nog meer gebruiksgemak heeft het merk eraan gedacht zijn product te leveren met een rol inlegdoekjes en een zakje Miofresh ontsmettingsmiddel.

Love & green maat 1 (2 tot 5 kg)

Voor een zeer goed beschermde huid
Love & green maat 1
Met dit pakket van 2 pakjes 100% ecologische luiers belooft Love & Green dat de huid van uw baby optimaal beschermd wordt en dat uw kleintje zich heel comfortabel zal voelen in zijn bewegingen.

Bekijk de dagprijs

Tegenwoordig bevatten de meeste babyproducten ongewenste ingrediënten die allergeen, irriterend en soms zelfs kankerverwekkend zijn. De gevoelige babyhuid kan al deze ongewenste ingrediënten niet lang verdragen. Daarom zijn de luiers van Love and Green het meest geschikt voor de zachte en gevoelige babyhuid.

Love and Green werkt samen met artsen en dermatologen om ervoor te zorgen dat de luiers geen roodheid of irritatie veroorzaken aan de billen van de baby. Ze zijn hoofdzakelijk gemaakt van plantaardige materialen. Hun natuurlijke samenstelling doet echter geen afbreuk aan de prestaties van deze luiers. Ze zijn net zo absorberend, zo niet absorberender dan andere luiers. Toch zullen ouders die van mooie designs houden misschien teleurgesteld zijn over de volledig witte Love and Green luiers.

Hoe kies je je babyluiers

Om ervoor te zorgen dat uw baby zich zowel overdag als ’s nachts goed voelt, is het van essentieel belang om zorgvuldig te zijn bij de keuze van uw luiers. Hier zijn de parameters die niet mogen worden verwaarloosd alvorens te beslissen een bepaalde luier voor baby te kopen.
babypamper kiezen

Criterium 1: Wegwerp- of wasbare luiers?

Als je budget beperkt is, kies dan voor stoffen luiers. Op lange termijn bent u een winnaar, want u kunt ze voor uw andere kinderen gebruiken. Kies echter zorgvuldig het merk om de duurzaamheid van het product te garanderen en koop genoeg zodat u niet zonder komt te zitten. Als je daarentegen geen luiers wilt wassen, kies dan voor de wegwerpversie. Zorg er wel voor dat u de huid van uw baby goed bevochtigt met smeersels om rode billetjes te voorkomen. Deze tweede optie is zeker duurder, maar praktischer, vooral als u haast hebt. In ieder geval wisselen de meeste ouders af tussen deze twee soorten luiers.

Criterium 2 : De samenstelling van de luier

Je moet heel zorgvuldig zijn bij het kiezen van een wegwerpluier voor je kind. Veel luiers bevatten namelijk potentieel giftige bestanddelen, ook al worden ze gepresenteerd als ecologisch en biologisch afbreekbaar. Hiertoe behoren polyacrylaat, polyester, maar ook gevaarlijker residuen zoals glyfosaat of petrochemische oliën. Hoewel de meeste van deze bestanddelen geen groot risico voor kinderen inhouden, is voorzichtigheid geboden. Stoffen luiers zijn daarentegen veel ecologischer en betrouwbaarder. Zij zijn over het algemeen gemaakt van katoen, bamboe, hennep en microvezel. Ze zijn niet giftig en veroorzaken geen onaangename irritaties op de huid van het kind.

Criterium 3: De grootte van de luier

Het is belangrijk een luiermaat te kiezen die goed op het kind is afgestemd. Voor wegwerpluiers zijn er over het algemeen zes verschillende luiermaten, afhankelijk van de leeftijd en het geschatte gewicht van het kind. De kleinste luier is bijvoorbeeld geschikt voor een baby van 2-3 maanden die minder dan 5 kg weegt, terwijl de grootste luier geschikt is voor een kind van meer dan 18 maanden dat meer dan 15 kg weegt. Voor stoffen luiers zijn er verpakkingen met meerdere maten die veel flexibeler zijn en kunnen worden aangepast aan de veranderende grootte van het kind.

Criterium 4 : Leren of klassiek ?

Afhankelijk van de leeftijd van uw kind, kunt u kiezen tussen een trainingsluier of een klassieke luier. Deze laatste is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en heeft geen ander belang dan hygiëne. De trainingsluier, zoals de luier, is zeer praktisch om uw kleintje zindelijk te maken en hem eraan te laten wennen erover te praten of zelf zijn luier af te doen.

Enkele tips om luieruitslag te voorkomen

Bij het verschonen van de luier:

  • een eenvoudige spoeling met een wattenschijfje gedrenkt in warm water is voldoende om de hydrolipidefilter van je kind te beschermen,
  • gebruik een supervette zeep voor ontlasting en baden
  • u kunt ook oléo-calcaire smeersel gebruiken

Aan de andere kant, vermijd :

  • Zelfgemaakte smeersel,
  • Marseille zeep en
  • het veelvuldig gebruik van doekjes.

De verschillende soorten babyluiers

Er zijn twee hoofdtypen babyluiers waarvoor ouders kunnen kiezen, afhankelijk van hun behoeften en budget.

Katoenen luiers

Katoenen luier
Katoenen luiers zijn veel praktischer en voordeliger voor mensen met een beperkt budget, omdat ze alleen na elk gebruik gewassen hoeven te worden. Dit vermindert de kosten voor het verschonen van het kind aanzienlijk. Ondanks het ongemak van het wassen, zijn stoffen luiers gemakkelijk te onderhouden en drogen ze snel. Maar om te voorkomen dat het materiaal opraakt, is het nodig om meerdere luiers tegelijk te hebben. Het gebruik van stoffen luiers zal echter uw water- en elektriciteitsrekeningen aanzienlijk doen stijgen, aangezien uw wasmachine zeer vaak zal worden gebruikt. Wat de samenstelling betreft, hebben stoffen luiers het voordeel dat zij volledig vrij zijn van chemische stoffen.

Wegwerpluiers

Wegwerpluier
Dit zijn wegwerpluiers. Er komen steeds meer merken wegwerpluiers op de markt, waardoor ze qua prijs vrij toegankelijk zijn. Anderzijds hebben zij het nadeel dat zij niet erg milieuvriendelijk zijn, aangezien het gebruik ervan veel te veel afval oplevert. Sinds kort zijn er echter ecologische en biologisch afbreekbare wegwerpluiers, die een beter alternatief lijken te zijn. Wat de samenstelling betreft, zijn veel merken wegwerpluiers bekritiseerd vanwege de chemicaliën die zij in hun producten gebruiken.

Conclusie

Om de huid van uw baby te kalmeren, is het sterk aanbevolen om een beschermende crème te gebruiken telkens wanneer u uw kleintje verschoont.

Waarom een babyluier kopen?

Voor een betere hygiëne

Een babyluier draagt ongetwijfeld bij tot een betere hygiëne voor de baby, zijn ouders en het huis. Ouders zijn gerustgesteld door het idee dat hun kind voor lange tijd schoon is. Het enige wat ze moeten doen is regelmatig controleren of de luier niet nat of te vol is.

Voor gebruiksgemak

Of u nu kiest voor een wegwerpluier of een stoffen luier, beide zijn zeer gemakkelijk in het gebruik. Het aanbrengen van deze luiers is immers snel gebeurd en biedt de ouders meer sereniteit wat de hygiëne van hun kinderen betreft. Het enige verschil zou zijn dat de ene goed is voor het vuilnis, terwijl de andere naar believen herbruikbaar is.

Om geld te besparen

Hoewel wegwerpluiers veel goedkoper zijn en veel tijd besparen bij het onderhoud van de hygiëne van het kind, zijn stoffen luiers een zeer goede investering waarmee u op lange termijn veel meer geld kunt besparen. In elk geval zal de keuze voor een wegwerpluier of een stoffen luier de ouders helpen om op een of ander gebied geld te besparen.

De verschillende merken luiers

Naar onze mening zijn de beste merken babyluiers in 2022 :

Biolane

Met bijna 50 jaar ervaring is Biolane een referentie op het gebied van babyverzorging en hygiëne. Biolane biedt producten met een hoge tolerantie voor de meest gevoelige huidjes, waaronder milieuvriendelijke wegwerpluiers. Veel ouders hebben besloten het welzijn van hun kleintjes aan het merk toe te vertrouwen om de goede reden dat het natuurlijke ingrediënten gebruikt die zowel milieuvriendelijk als respectvol zijn voor de tere huid van hun kinderen, en dat de luiers die het aanbiedt super absorberend zijn.

Bambino Mio

Bambino Mio is een Brits merk van milieuvriendelijke luiers en babyproducten. Het bestaat al meer dan 20 jaar. De producten staan niet langer in de schijnwerpers en zijn de best verkochte producten geworden, zozeer zelfs dat zij wegwerpluiers overschaduwen. Ze zijn er in alle maten, TE1, TE2 of TE3. En de ontwerpen zijn altijd erg aantrekkelijk.

Naty by Nature

Naty By Nature Babycare wegwerpluiers zijn hoofdzakelijk gemaakt van natuurlijke materialen om schuren en roodheid van de babyhuid te voorkomen. De luiers zijn sterk absorberend en lekvrij dankzij hun acquisitielaag van polymelkzuur afkomstig van planten zoals suikerriet, en zijn zeer lekvrij dankzij een buitenhoes gemaakt van GMO-vrije maïszetmeelfilm, die zich net als plastic gedraagt.

Love & Green

De ecologische luiers van Love & Green, een Frans merk met Ecolabel, zijn gegarandeerd chloorvrij, vrij van parfum, lotion en kleurstoffen, en bestaan hoofdzakelijk uit natuurlijke ingrediënten, met name de inlegger die in contact komt met de geslachtsdelen van de baby, die gemaakt is van maïszetmeel en suikerriet. Ouders waarderen vooral de betaalbare prijs van deze luiers en de ruime beschikbaarheid ervan op het internet en in supermarkten.

Hangmat

Hamac is gespecialiseerd in stoffen luiers met absorberend microvezelmateriaal. Zij vervaardigt ook accessoires voor stoffen luiers en badluiers. Het is vrij duur, maar de kwaliteit is er.

Wat is de prijs voor babyluiers

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 6 tot € 12
  • Middenklasse: € 12 tot € 30
  • Top of the range: + Meer dan 30 €.

Tips

Leeg uw vuilnisbak regelmatig.

Of nog beter, investeer in een luieremmer die dankzij zijn luchtdichte sluiting geurtjes tot een minimum beperkt.

Vermijd het kopen van veel luiers van dezelfde maat om ze in te bewaren.

Omdat je baby verschillende groeispurten zal doormaken. Als u er te veel koopt, kunt u met een grote voorraad luiers komen te zitten die te klein en onbruikbaar zijn.

Wikkel de luier voorzichtig in.

Probeer de luier altijd goed om te doen. Sluit de kleeflipjes goed en voorkom dat ze aan de huid van de baby kleven.

Was de handen van je baby.

Baby’s hebben vaak “zwervende” handjes, dus zorg ervoor dat u de handjes van uw baby wast tijdens de luierverschoning. Je weet nooit wat hij heeft aangeraakt en dan in zijn mond stopt als hij zijn hand erin steekt.

Veeg grondig.

Probeer bij het afvegen van uw dochter zoveel mogelijk van voor naar achter te gaan om infectie te voorkomen (voor het geval er ontlasting in haar vagina terechtkomt). Je zult niet hetzelfde probleem hebben met je jongen, maar vergeet niet om altijd een kleine handdoek over zijn penis te leggen. Op deze manier, zelfs als hij plast tijdens het verschonen, zal de spray u niet bereiken.

FAQ

Wat is de beste luier?
De beste luier hangt af van uw behoeften en uw budget. Lees onze koopgids om uit te vinden welke producten op dit moment de beste zijn.

Welke maat luier moet ik kiezen voor mijn baby?
In het algemeen worden luiermaten als volgt ingedeeld: maat 1: 2-5 kg, maat 2: 3-6 kg, maat 3: 4-10 kg, maat 4: 9-15 kg, maat 5: 13-18 kg en maat 6: 17-28 kg. Vertrouw echter niet te veel op deze categorisering om de juiste luier voor je kleintje te kiezen. Houd in plaats daarvan rekening met zijn gewicht en grootte en aarzel niet om een andere maat luier te nemen als u merkt dat zijn huidige luier zijn werk niet goed doet.

Hoe verminder je urineverlies, vooral ’s nachts?
Om nachtelijk doorlekken tegen te gaan, gebruiken sommige ouders een dubbele luier of een inlegger om het absorptievermogen van de luier te verhogen.

Wat gebeurt er als het te lang duurt om een vuile luier te verschonen?
Omdat de huid van een baby erg kwetsbaar is, kan een natte luier of een luier met te veel vlekken schadelijk zijn. De bacillus mamoniagenes-bacterie uit de urine wordt namelijk omgezet in ammoniak wanneer zij in contact komt met de fecale enzymen. Dit veroorzaakt een verandering in de pH-waarde, wat leidt tot irritatie die luieruitslag of stuitdermatitis wordt genoemd. Ook wanneer uw baby een “grote knoeiboel” heeft, kunt u hem het beste onmiddellijk verschonen om het ontstaan van ernstiger infecties te voorkomen.

Hoe vaak moet ik de luier van mijn baby verschonen?
Ter indicatie: het ideaal is om uw kleintje om de 2-3 uur te verschonen. En als de luier eerder vol of vies is, verschoon hem dan onmiddellijk.

Recent Posts