Beste babyflessen in 2022 kopen, review en aanbiedingen


De zuigfles is een fundamenteel borstvoedingsaccessoire en bestaat in verschillende soorten: glas, silicone, roestvrij staal, imitatie van de vorm van de moedertepel, S-vormig, antikoliek, enz. Let er daarom op de inhoud (150 ml, 250 ml, 330 ml, enz.) en het type fles te kiezen naargelang van de leeftijd van de baby. Hiervoor nodigen wij u uit om onze vergelijking van de beste babyflessen te lezen.
babyfles

Philips Avent SCD301/02 Kit

De beste babyfles in 2022
philips Avent SCD301-02 Kit
Deze Philips Avent-babyflessenset heeft tepels die lijken op de borst van een vrouw en een geavanceerd antikoliek systeem. De flessen zijn gemaakt van propyleen en zijn robuust en hypoallergeen.

Bekijk de dagprijs

Met de Philips Avent SCD301/02-fleskit is het gemakkelijk om borst- en flesvoeding af te wisselen. Het heeft een brede tepel die lijkt op de vorm van de borst, en de tepelcellen verzachten en maken de borst glad. Bovendien is het gebaseerd op een dubbel ventielsysteem dat kolieken vermindert.

Elke fles in deze verpakking is gemaakt van BPA-vrij polypropyleen. En je baby kan de melkstroom controleren, net als bij borstvoeding. Deze Philips Avent SCD301/02-set heeft het innovatieve systeem dat voorkomt dat je baby zich oncomfortabel voelt. Bovendien is hij compatibel met het hele Philips Avent-assortiment. Het enige probleem is dat de flessen niet geschikt zijn voor ingedikte melk.

Suavinex zero-colic fles 180 ml

De beste instapbabyfles
Suavinex zero-colic fles 180 ml
Deze fles is speciaal ontworpen om de overgang van borst naar fles te vergemakkelijken. Het is geschikt voor premature baby’s, heeft een zachte tepel die de tepel van de moeder nabootst en is doeltreffend bij het verminderen van kolieken.

Bekijk de dagprijs

Deze antikoliekfles van 160 ml is het bewijs van de hoge kwaliteit van de Europese fabricage. En niet zonder reden, het heeft veel ouders overtuigd en is gemakkelijk overgenomen door veel gemengde borstvoedende zuigelingen. De Suavinex Zero Zero heeft een tepel die zich tijdens het zuigen terugtrekt zoals de borstklieren, waardoor een gevoel ontstaat dat vergelijkbaar is met dat van de borst. Dit helpt om kolieken tot een minimum te beperken. De schuine vorm van de speen voorkomt namelijk dat de baby lucht binnenkrijgt tijdens het voeden.

Deze fles wordt sterk aanbevolen voor premature baby’s en zuigelingen met een zwakke zuigkracht. Het is gemakkelijk te hanteren en gemakkelijk te onderhouden: gewoon schoonmaken met warm water na elk gebruik en steriliseren in een sterilisator (en zeker niet in de microgolfoven) of in kokend water. Al met al is het een compact product zonder in te boeten aan kwaliteit!

Beaba Windy 2in1 flessentrainer

De beste trainingsfles met een gemakkelijke grip
Beaba Windy 2in1 flessentrainer
Gezonde materialen, een vooruitstrevend design, een gemakkelijke grip dankzij een deksel en een handvat: de Béaba fles zal de kleintjes gelukkig maken.

Bekijk de dagprijs

Het idee om 22 euro te betalen voor een enkele zuigfles is misschien niet aantrekkelijk, tenzij u alle voordelen van dit model bekijkt. Allereerst is het een flesje van 210 ml, gemaakt van glas en 100% waterdicht. Zelfs zonder de dop is er geen risico op lekkage! Ten tweede wordt dit babyaccessoire geleverd met een speen, maar ook met een zachte tip om de overgang van de fles van de eerste leeftijd naar dit nieuwe model te vergemakkelijken. Deze twee elementen zijn gemaakt van siliconen.

Omdat deze Beaba fles bedoeld is om kinderen vanaf 4 maanden zelfstandig melk te leren drinken, zorgen een afneembaar deksel en een handvat, beide van siliconen, ervoor dat de fles gemakkelijker vast te houden is en dat de handjes van uw kleintje niet rechtstreeks in aanraking komen met het glas, dat glibberig kan zijn. En om ouders blij te maken, is deze Beaba fles vaatwasmachinebestendig op een zacht programma.

Nuk Nature Sense zuigflessen (0-18 maanden)

De meest resistente
Nuk Nature Sense zuigflessen
De 4 Nuk flessen in dit pakket zijn geschikt voor gebruik vanaf de geboorte tot 18 maanden. Zoals vaak het geval is, zijn sommige spenen in de kit niet geschikt voor ingedikte melk.

Bekijk de dagprijs

De Nuk Nature Sense geboortekit is ideaal voor de eerste maanden van onze kleintjes. Geschikt vanaf de geboorte tot 18 maanden. Bevat 2 x 150 ml flessen met speen, 2 x 260 ml flessen met speen, een flessenborstel, een bijtring, een standaardspeen en een antikoliekspeen. Het gebruikte materiaal is volledig neutraal en gegarandeerd vrij van BPA en allergenen.

Ter informatie, de spenen lijken qua vorm erg op de moederborst. Wij waarderen vooral hun textuur en flexibiliteit. In de tepels zijn microgaatjes aangebracht om te voorkomen dat de baby lucht inslikt. Bovendien zijn de 4 flessen beschermd met antilekdoppen. Een uitstekend geboortegeschenk om aan te bieden en om jezelf te geven.

Hoe kies je een babyfles?

Criterium 1: Het materiaal

Het materiaal is het eerste criterium dat in aanmerking moet worden genomen bij de aankoop van een zuigfles. Hoewel glazen flessen verouderd zijn, bieden zij vele voordelen. Ze zijn gemaakt van 100% natuurlijk, op zand gebaseerd materiaal en zijn vrij van giftige stoffen die een negatieve invloed kunnen hebben op de gezondheid van uw baby. Ze zijn ook uiterst slijtvast en gemakkelijk te onderhouden. Een enkele druppel kan echter de glazen fles breken en uw baby blootstellen aan het risico van verwondingen.

Wat plastic flessen betreft, is het eerste wat opvalt de afwezigheid van bisfenol A in recente flessen. Dit product is bijzonder giftig en kan bij inname ernstige ziekten veroorzaken. Behalve de afwezigheid van toxische elementen heeft dit type fles nog andere voordelen, waaronder de onbreekbaarheid en het lage gewicht. U moet er echter rekening mee houden dat het snel dof wordt wanneer het wordt gewassen. Na enkele weken gebruik zult u meestal gedwongen zijn de maaltijden van uw baby te bereiden in een fles die nogal onaantrekkelijk is.

Criterium 2: Capaciteit

Na de keuze van het materiaal (glas of kunststof), moet u de capaciteit overwegen. Bij de keuze van de inhoud moet rekening worden gehouden met de leeftijd van uw kind en het gebruik van de fles. Als de fles hoofdzakelijk zal worden gebruikt voor het innemen van medicijnen, kies dan een model van 30 tot 50 ml.

Indien de fles daarentegen bestemd is voor sap en hydratatie, kies dan een klein model van 90 tot 150 ml. Voor flesvoeding voor een baby van 0 tot 9 maanden is een fles van 240 ml meer dan voldoende. Na 9 maanden verdient het de voorkeur een grote fles van 330 à 350 ml te kiezen.

Criterium 3: De speen

Bij de keuze van een speen moet u letten op doorstroomsnelheid, vorm en materiaal. Het debiet kan sterk variëren van product tot product. Voor een baby jonger dan 6 maanden, raden wij een speen met een laag debiet aan. Als je baby ouder is, kun je de speen vervangen. Wat de vorm betreft, kan een borstvormige speen nuttig zijn bij het spenen. Het zal je kleintje helpen om de borstvoeding snel te vergeten.

Als u eenmaal de ideale stroomsnelheid en vorm hebt gekozen, moet u nadenken over het materiaal. Sommige spenen zijn gemaakt van rubber, andere van siliconen. Rubberen spenen zijn ideaal voor kinderen die moeite hebben met zuigen. Ze hebben echter een smaak die sommige baby’s kan verrassen, vooral na sterilisatie. Siliconen spenen zijn steviger. Zij zijn echter zeer goed bestand tegen wassen en dankzij hun doorzichtige zijde kan gemakkelijk worden gecontroleerd of zij schoon zijn voordat de baby melk krijgt.

Criteria 4: Bisfenol A vrij

Als u plastic flessen verkiest, zorg er dan voor dat ze vrij zijn van giftige chemicaliën en kies een relatief nieuw artikel dat voldoet aan Europese en internationale normen. Neem contact op met de fabrikant en lees het etiket van het product zorgvuldig. BPA-vrije modellen zijn onder meer glazen, roestvrijstalen en roestvrijstalen babyflessen.

Criterium 5: Praktisch

Voordat u een fles kiest, moet u controleren of uw baby de fles gemakkelijk kan vasthouden. Let vooral op de vorm van de fles (driehoekig, S-vormig, enz.). Zorg er ook voor dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en dat er niet te veel onderdelen zijn om te demonteren. Kies daarom cilindrische modellen met een wijde hals. Flessen met handvaten zijn voor baby gemakkelijk vast te houden als hij groeit. Driehoekige modellen hebben het voordeel dat zij niet van de vloer rollen wanneer zij vallen. De hoeken zijn echter vrij moeilijk bereikbaar bij het schoonmaken.

De verschillende soorten spenen

Anti-koliek spenen

Antikoliekspenen hebben de bijzondere eigenschap dat zij kolieken bij baby’s kunnen verminderen of zelfs elimineren. Dit wordt mogelijk gemaakt door hun specifieke kenmerken. Ten eerste zijn ze soepel, gemakkelijk in de mond te houden en vergelijkbaar met de moederborst. Ten tweede voorkomt het antikoliek ventielsysteem dat er lucht in de fles komt en door de baby wordt ingeslikt tijdens het voeden. Ten slotte vergemakkelijken antikoliekspenen de overgang van borst- naar flesvoeding dankzij hun vlakke vorm. Bovendien geven hun zachtheid en soepelheid baby’s een gevoel dat vergelijkbaar is met dat van de tepel van een moeder.

Anti-hik speen

Anti-hik speentjes hebben een anti-hik ventiel. Dit zorgt voor een constante en regelmatige luchtstroom om regurgitatie, kolieken en hikken te voorkomen.

Snelheidsspenen

Rubberen en siliconen spenen kunnen versneld worden. In het algemeen zijn er drie snelheden waarmee de speen zich kan aanpassen aan het zuigritme van de baby: langzaam, gemiddeld en snel. Er zij op gewezen dat de snelle snelheid alleen wordt aanbevolen voor baby’s van 6 maanden en ouder. Dit belet echter niet het gebruik van snelle spenen vóór de zesde levensmaand als uw baby een zeer sterk zuigritme heeft. In ieder geval, sla geen stappen over. Vergeet niet om eerst de medium snelheid te testen voordat je de snelle snelheidsspenen gebruikt.

Stromende spenen

Zoals de naam al zegt, hebben deze nippels drie verschillende stroomsnelheden: langzaam, gemiddeld en snel. De stroomsnelheid komt overeen met de melkstroom uit de fles. Langzaam stromende spenen zijn perfect voor baby’s met een kleine eetlust. Als je baby een veelvraat is, kies dan de medium flow.

Spenen met variabel debiet

Variabele stroomspenen zijn speciale spenen waarmee baby’s de melkstroom kunnen regelen.

Verschillende soorten flessen

De huidige flessenfabrikanten worden steeds vindingrijker in het voorzien in alle smaken en behoeften van ouders en baby’s. Er zijn allerlei soorten flessen, en hier volgt een nadere beschouwing van de meest gangbare modellen.

Standaard babyflessen

Standaard babyflessen
Standaardflessen zijn de flessen met de basiskenmerken die u waarschijnlijk het meest in winkels en apotheken zult vinden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende merken en zijn meestal niet duur. Standaard flessen passen op de meeste standaard spenen.

Door hun smalle hals zijn ze echter wat moeilijk schoon te maken. Hun grootste nadeel? Met deze flessen kunnen baby’s overtollige lucht inslikken tijdens het voeden.

Anti-colic flessen

Anti-colic flessen
Antikoliekflessen helpen kolieken bij zuigelingen te verminderen of zelfs te voorkomen. Antikoliekflessen en -spenen zijn speciaal ontworpen om te voorkomen dat er tijdens het zuigen lucht in de fles komt, en maken meestal gebruik van een systeem op basis van luchtkleppen. Hoewel de meeste grote merken beweren dat hun flessen koliekgevoelige baby’s kunnen verlichten, verschilt de doeltreffendheid van dit type fles van baby tot baby.

Door hun afwijkende ontwerp zijn ze ook iets moeilijker schoon te maken dan andere flessen op de markt. Ze zijn ook duurder dan gewone flessen en zijn niet zo gemakkelijk verkrijgbaar.

Zelfsteriliserende flessen

Zelfsteriliserende flessen
Zoals de naam al zegt, kunnen deze flessen zichzelf steriliseren. Onder in de fles wordt water gegoten, de overige delen worden erop gelegd en vervolgens in de magnetron verwarmd gedurende het voorgeschreven aantal minuten. Voor zelfsteriliserende flessen is geen extra apparatuur voor sterilisatie nodig. Ze zijn handig (vooral voor op reis en onderweg) en tijdbesparend.

Ze zijn echter duurder dan gewone flessen. Aangezien elke magnetron anders is, moet extra voorzichtig te werk worden gegaan om oververhitting van de zelfsteriliserende fles te voorkomen.

Wegwerpflessen

Wegwerpflessen
Wegwerpflessen zijn gebruiksklare flessen, d.w.z. dat de fles en de onderdelen ervan reeds gesteriliseerd zijn. Eenmaal gebruikt, kan het hele toestel worden weggegooid. Hierdoor is schoonmaken niet meer nodig. Deze wegwerpmodellen zijn praktisch en tijdbesparend. Ze zijn ook ideaal voor op reis en kunnen worden gebruikt als een snelle oplossing wanneer u haast hebt. Ze kunnen worden gebruikt door iemand die niet vertrouwd is met het hanteren van flessen.

Ze zijn echter niet milieuvriendelijk omdat ze wegwerpbaar zijn en sommige modellen niet van biologisch afbreekbaar materiaal zijn gemaakt. Wat de prijs betreft, kunnen wegwerpflessen duur zijn als u ze regelmatig gebruikt.

zuigflessen die de tepel van een moeder nabootsen

zuigflessen die de tepel van een moeder nabootsen
De meeste flessen die de tepel en de eigenschappen van een moeder nabootsen, hebben speciale spenen. Deze flessen hebben gewoonlijk een wijde hals en kunnen een meer gebogen lichaam hebben. Hun tepels zijn anatomisch zo ontworpen dat ze lijken op de vorm en zachtheid van een menselijke borst, zodat ze goed in de mond van de baby passen en een natuurlijk gevoel geven. Daardoor nemen verreweg de meeste baby’s dit type fles gemakkelijk aan en wordt de overgang van borstvoeding naar flesvoeding vergemakkelijkt. Deze flessen zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te steriliseren, omdat er maar weinig onderdelen uit elkaar gehaald hoeven te worden.

Aan de andere kant moet je, om van de voordelen van borstvoedingsflessen te kunnen genieten, een hoge prijs betalen en afhankelijk van het merk en model van de fles, kan het vinden van vervangingsnippels moeilijk zijn.

Flesje of borstvoeding?

Fles

Kunstmatige zuigelingenvoeding is een voedzaam alternatief voor moedermelk en bevat alle voedingsstoffen die borstgevoede baby’s nodig hebben. De commerciële formules, die onder steriele omstandigheden worden vervaardigd, proberen moedermelk na te bootsen door een complexe combinatie van eiwitten, suikers, vetten en vitaminen te gebruiken. Hoewel ze niet zo perfect zijn als moedermelk, zijn ze in samenwerking met vele deskundigen op het gebied van babygezondheid ontwikkeld om baby’s alle voedingsstoffen te geven die ze nodig hebben, afhankelijk van hun leeftijd, conditie en behoeften. Antireflux zuigelingenvoeding, bijvoorbeeld, is bedoeld voor baby’s die gevoelig zijn voor reflux, kolieken en regurgitatie. Er zijn ook zuigelingenvoeding speciaal voor premature baby’s. Vrouwen die flesvoeding verkiezen boven borstvoeding, hoeven zich geen zorgen te maken over de invloed van hun voeding op hun baby. Flessen zijn erg praktisch en maken het mogelijk een baby overal en altijd te voeden. Het geeft de vader ook het gevoel meer betrokken te zijn bij het voedingsproces.

Geen van de antilichamen die in moedermelk worden aangetroffen, worden echter aangetroffen in bereide formules. Formule kan de complexiteit van moedermelk niet evenaren en is minder verteerbaar dan moedermelk. Aangezien formules de complexiteit van moedermelk nog niet hebben kunnen evenaren, moeten zij veranderen naarmate de behoeften van de baby veranderen. Daarom zijn er zuigelingenvoeding voor 0-6 maanden, opvolgzuigelingenvoeding voor 6-12 maanden, en opgroeiformules voor meer dan 12 maanden. Bovendien kunnen flesgevoede baby’s meer winderigheid en vastere ontlasting hebben dan baby’s die borstvoeding krijgen.

Borstvoeding

Borstvoeding is de ideale voeding voor baby’s en geeft moeder en kind de kans een sterke band te vormen. Een ervaring die veel moeders koesteren. Een aantal gezondheidsorganisaties – waaronder de American Academy of Pediatrics (AAP), de American Medical Association (AMA) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) – bevelen borstvoeding aan als de beste keuze voor baby’s. Borstvoeding geeft het lichaam van de baby alle antilichamen die het nodig heeft om zich tegen infecties te verdedigen, allergieën te voorkomen en tegen een aantal chronische ziekten te beschermen.

Er zijn echter gevallen waarin borstvoeding niet wordt aanbevolen. Dit is het geval als de moeder HIV of AIDS heeft. Hetzelfde geldt voor moeders die chemotherapie ondergaan of geneesmiddelen gebruiken die borstvoeding onveilig kunnen maken. Er is ook het geval waarin de moeder haar kind geen borstvoeding kan geven omdat haar zwangerschapsverlof ten einde loopt en zij weer aan het werk moet. In zo’n situatie is borstkolven de juiste keuze voor werkende moeders die hun baby alle voordelen van moedermelk willen geven. Voor andere moeders leidt het ongemak dat borstvoeding veroorzaakt (pijn, kloven, enz.) ertoe dat ze naar de fles grijpen.

Conclusie

Kortom, de keuze tussen borstvoeding, gemengde voeding of exclusieve flesvoeding hangt vooral af van uzelf en uw gezondheidstoestand. Idealiter moet u uw baby echter de eerste zes maanden borstvoeding geven. Als u dit niet kunt vanwege uw werk of om een andere reden, is het beter om naast moedermelk ook zuigelingenmelk te gebruiken, die u kunt bewaren met behulp van een borstkolf. Als u uw baby echt geen borstvoeding kunt geven, zorg er dan voor dat hij of zij gevoed wordt met zuigelingenmelk die is aangepast aan zijn of haar leeftijd en behoeften. Het is waar dat borstvoeding voor de eerste keer ongemakkelijk kan zijn, maar weet dat het maar een klein, ongemakkelijk moment is. Bied zoveel mogelijk aan wat het beste is voor je baby.

Waarom een babyfles kopen?

Voor flesvoeding of gemengde voeding

Om vele redenen kan een moeder niet doeltreffend voldoen aan de behoefte van haar kind aan moedermelk. Formulemelk is een uitstekend alternatief en hoewel het uit een theelepeltje kan worden gegeven, is het vaak handiger en hygiënischer om een flesje te gebruiken.

Als u niet in staat bent uw baby regelmatig borstvoeding te geven, is een zuigfles het ideale hulpmiddel om op doeltreffende wijze in de voedingsbehoeften van uw baby te voorzien. Dit type apparatuur kan zowel voor flesvoeding als voor gemengde voeding (een combinatie van borst- en flesvoeding) worden gebruikt.

Voor het innemen van medicijnen

Tot een bepaalde leeftijd kan uw baby verschillende ziekten oplopen. In tegenstelling tot kinderen ouder dan 2 jaar en tieners, is het niet altijd gemakkelijk om een zuigeling medicatie toe te dienen. Bij deze min of meer complexe oefening kan de fles van grote hulp zijn. Enerzijds vergemakkelijkt het de inname van geneesmiddelen en anderzijds vermindert het aanzienlijk de risico’s op verlies.

Voor het spenen

In de meeste gevallen is het niet raadzaam om van de ene dag op de andere te stoppen met borstvoeding geven. Het spenen moet geleidelijk gebeuren om borstzwelling te voorkomen, het risico van mastitis te verminderen en de baby niet op te jagen.

Als algemene regel geldt dat het 4 weken moet duren, waarin u borstvoeding en flesvoeding moet afwisselen. Met andere woorden, u zult moeten investeren in een fles om in deze periode effectief flesvoeding te kunnen toedienen.

Merk op dat kleine voedzame tussendoortjes de melkinname aanzienlijk kunnen verminderen. Uw baby zal echter een tijdlang niet zonder zijn lievelingsdrankje kunnen.

De verschillende merken van flessen

Naar onze mening, zijn de beste merken van babyflessen in 2022 :

Philips

Philips maakt gebruik van geavanceerde technologie en uitgebreide klinische en consumenteninformatie om geïntegreerde oplossingen te leveren. Het bedrijf is een leider op het gebied van diagnostische beeldvorming, beeldgestuurde therapie, patiëntenmonitoring en gezondheidsinformatica, alsook op het gebied van consumentengezondheid en thuiszorg.

Suavinex

Suavinex werd opgericht in 1983. In een bepaalde ruimte en tijd kwamen genoeg materiaal en energie samen om een project te creëren dat uiteindelijk een revolutie in de kinderopvangsector teweeg zou brengen. Vandaag is het de eerste onderneming die fopspenen, zuigflessen en fopspeenclips omvormt tot echte modeaccessoires voor baby’s.

Comotom

Het merk Comotomo is gewijd en toegewijd aan het ontwerp van babyproducten. Hun motto is een producent te worden die beter dan goede artikelen aanbiedt om zijn consumenten tevreden te stellen, maar ook om meer veiligheid te bieden aan baby’s. Dit merk is serieus, betrouwbaar en van hoge kwaliteit.

NUK Natuur Sense

De NUK Nature Sense laat baby’s genieten van een vertrouwd gevoel bij het drinken. Een gevoel dat nog dichter bij borstvoeding staat. Dit merk concentreert zich op de kwaliteit die het biedt voor het welzijn en comfort van baby’s. De kwaliteit van NUK producten is onberispelijk.

MAM

MAM is een merk dat gespecialiseerd is in kinderopvang. Het biedt een ruime keuze voor zijn producten, vooral voor babyflessen. Het merk stelt het comfort van de baby voorop, maar ook de kwaliteit van het product en de esthetiek die doeltreffend bijdragen tot de eetlust van de baby.

Wat is de prijs van een zuigfles

Het onderstaande diagram zal u helpen een idee te krijgen van de prijzen die gewoonlijk voor elke prijsklasse (instapniveau, middenklasse en topklasse) worden aangerekend.

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: 5 tot 15
  • Middenklasse: €15 tot €20
  • Top of the range: + meer dan €20

Tips

Controleer de temperatuur zorgvuldig.

Het is beter dat de melk een beetje te koud is dan te heet. Gebruik de binnenkant van je pols om de temperatuur te controleren, als je niet gloeit, is de melk op de juiste temperatuur voor de baby.

Ontspan je.

Dit is misschien het rustigste moment van de dag met een pasgeborene, dus maak er gebruik van. Maak het jezelf gemakkelijk, want hoe meer ontspannen jij bent, hoe comfortabeler de baby zal zijn. Aan de andere kant, als u te gespannen bent, kan de baby de ervaring haten en bang zijn om in de toekomst te voeden.

Zorg ervoor dat je baby melk drinkt en niet lucht zuigt.

Zorg ervoor dat de fles in de juiste positie staat: schuin, maar niet op dezelfde hoogte als de mond van de baby. Als de fles gekanteld is, zit de tepel nog vol melk, en als de baby zuigt, is het melk die hij drinkt, geen lucht.

Begin vroeg.

Als je baby flesvoeding krijgt als je weer gaat werken, is het het beste om haar daar zo snel mogelijk aan te laten wennen. Geef jezelf en je baby genoeg tijd om je routine te veranderen. Als u van plan bent op flesvoeding over te schakelen, probeer baby dan eerst vertrouwd te maken met flesvoeding met moedermelk voordat u op flesvoeding overschakelt.

Neem boaspauzes.

Alle baby’s moeten boeren na het eten. Omdat baby’s die flesvoeding krijgen meer lucht binnenkrijgen, waardoor ze zich ongemakkelijk kunnen voelen, is het een goed idee om af en toe een pauze in te lassen om te boeren.

FAQ

Wat is beter voor mijn kind: een fles met een siliconen- of een rubberen speen?
Siliconen spenen zijn gemakkelijk te herkennen: zij zijn helder en glanzend. Ze gaan langer mee, maar zijn stijver. Rubberen spenen daarentegen zijn mat, amberkleurig en tamelijk ondoorzichtig. Ze zijn veel zachter en flexibeler, maar zullen sneller verslijten (minder dan 6 maanden.) De keuze is aan u.

Is het goed om flessen te verwarmen in de magnetron?
Het is beter de fles van uw baby niet rechtstreeks in de magnetron te zetten om de melk op te warmen. De container en de inhoud ervan kunnen ongelijkmatig worden verwarmd. Dit kan de mond van uw kind verbranden tijdens het voeden.

Hoe vaak moet ik een flesje geven?
Dit hangt af van de eetlust van je kleintje. Omdat zuigelingenmelk minder goed verteerbaar is dan moedermelk, moet u er rekening mee houden dat er twee tot vier uur tussen twee voedingen moet zitten om de maag van uw kleintje de tijd te geven de spijsvertering goed te laten verlopen.

Hoe weet ik of het tijd is om mijn baby meer flesvoeding te geven?
Zodra u ziet dat uw kind zijn flesjes nog steeds (of bijna) op heeft, verhoogt u de dosis.

Wanneer moet ik de flessenspeen vervangen?
Vergeet niet de nippel onmiddellijk te vervangen als deze oud, bekrast, gebarsten of versleten is. Het wisselen van spenen hangt ook af van de behoeften en de leeftijd van uw kind. Hoe ouder uw kind wordt, hoe meer het dummy’s met een hoger debiet nodig zal hebben. In ieder geval is het raadzaam de tepels om de 6 tot 8 weken te vervangen. Sommige flessen hebben een vervangingsdatum op de verpakking.

Recent Posts