Beste baby autostoelen in 2022 kopen, review en aanbiedingen


De wetgeving bepaalt dat een kind vanaf de geboorte tot de leeftijd van 10 jaar achterin de auto in een babyautostoeltje moet zitten. Dit is een essentieel onderdeel van de uitrusting voor veiligheid en comfort wanneer u met uw kleintjes reist. Wat zijn de beste baby autostoeltjes? Hoe vaak moeten ze worden vervangen of kunt u kiezen voor een upgradeable baby autostoel? Laten we eens kijken.
baby autostoel

Chicco Unico Plus

De beste Chicco baby-autostoel in 2022
Chicco Unico Plus
Dit Chicco isofix baby-autostoeltje kan gebruikt worden vanaf de geboorte tot de leeftijd van 12 jaar. Hij is 360° draaibaar, zodat hij zowel achterwaarts als voorwaarts gericht kan worden geplaatst.

Bekijk de dagprijs

Dit Chicco baby-autostoeltje, dat voldoet aan de Franse en Europese veiligheidsnormen, is voorzien van een schoudergordel en een zijdelingse bescherming. De helling van het zitje kan worden aangepast aan de leeftijd en de behoeften van de baby, net als de positie, want het is 360° draaibaar. U hoeft het autostoeltje niet te verwijderen als u uw baby achterwaarts of voorwaarts gericht wilt laten zitten. Dit maakt het ook gemakkelijker om de baby in en uit het zitje te halen.

Van 0 tot 6 maanden zal het kind profiteren van een ruim opgevuld verkleinkussen voor meer comfort. Dit kussen is zowel geschikt voor de zomer als voor de winter en dankzij zijn thermoregulerende functies houdt het de temperatuur op een aangenaam niveau. Naast de isofix-bevestiging is dit Chicco babyautostoeltje ook compatibel met het Top Tether-systeem voor het gebruik van de veiligheidsgordel van de auto vanaf de derde leeftijd (meer dan 15 kg).

Bébé Confort Tanza

De beste goedkope baby autostoel
Bébé Confort Tanza
Deze goedkope baby-autostoel is ontworpen voor kinderen vanaf 3 jaar en heeft een royale vulling voor comfort tijdens lange reizen. De hoogte en breedte van het zitje kunnen worden aangepast aan de lichaamslengte van het kind.

Bekijk de dagprijs

Dit voordelige baby-autostoeltje is ontworpen voor lange reizen en heeft een royale vulling om het comfort van het kind te verhogen. Dit wordt aangevuld met de mogelijkheid om de hoogte en breedte van het zitje aan te passen naarmate het kind groeit. Zoals alle moderne autostoeltjes voldoet ook dit stoeltje aan de Franse en Europese normen en maakt het gebruik van het isofix bevestigingssysteem. Dit garandeert de stabiliteit en betrouwbaarheid van deze veiligheidsuitrusting.

Over veiligheid gesproken, het Chicco Tanza babyautostoeltje is uitgerust met de G-Cell technologie, die het kind een goede zijdelingse bescherming biedt. Al bij al is de uitrusting op zich zeer goed; ouders die ze reeds hebben gekocht, bevestigen dit. Dit autostoeltje is echter vrij omvangrijk en wordt niet aanbevolen voor auto’s met een lage dakhoogte. Wij vinden het ook jammer dat de rugleuning niet kan worden versteld; dit zou voor het kind comfortabeler zijn geweest tijdens het slapen.

Maxi-Cosi Beryl

De beste high-end baby autostoel
Maxi-Cosi Beryl
De Maxi-Cosi Beryl is een van de meest populaire autostoeltjes. Hij is uitbreidbaar, comfortabel en het kind wordt goed beschermd door het verstelbare veiligheidstuigje en de G-Cell zijbescherming.

Bekijk de dagprijs

De Maxi-Cosi Beryl baby-autostoel is een upgradeable autostoel die geschikt is vanaf de geboorte tot je kind 6 of 7 jaar oud is (0 tot 25 kg). Om aan de behoeften van pasgeborenen te voldoen, zorgt een royaal opgevuld verkleinkussen voor uitstekend comfort. Bovendien kan dit autostoeltje, afhankelijk van de leeftijd van de baby, zo worden ingesteld dat het naar de weg of naar achteren is gericht. Voor de allerkleinsten moet u uiteraard kiezen voor een liggende positie, terwijl oudere kinderen een zittende positie op prijs zullen stellen. Dit zijn de enige twee aangeboden verstelmogelijkheden.

Omdat dit in de eerste plaats een evolutief baby-autostoeltje is, kunnen de hoofdsteun en het veiligheidstuigje worden aangepast aan de grootte van het kind. In elk geval zal baby genieten van het comfort dat geboden wordt door de Climaflow, die de temperatuur regelt naargelang het seizoen. Hij zal ook profiteren van de veiligheid die wordt gegarandeerd door de G-Cell zijbeschermers. De Maxi-Cosi Beryl is compatibel met alle isofix-steunen.

nania (TeamTex) Ranger

De baby-autostoel met maximale bescherming
nania TeamTex Ranger
Het nania Ranger baby autostoeltje heeft een ruw ontwerp, maar het garandeert uniek comfort en maximale veiligheid voor uw kind. Met zijn goed ondersteunde hoofd, 5-puntsgordel en stabiele bevestiging, kunnen ouders gerust zijn.

Bekijk de dagprijs

De naam van dit Ranger baby-autostoeltje heeft iets militairs, zoals u kunt zien aan zijn robuustheid. Het zitje voldoet aan de Europese norm ECE R44/04 en is compatibel met het isofix-systeem, maar heeft ook een veerpoot voor een uitstekende ondersteuning. Een groen controlelampje geeft aan of het autostoeltje goed geïnstalleerd is. Het enige wat u hoeft te doen is uw kind in het stoeltje te zetten en de 5-punts veiligheidsgordel vast te maken.

Voor het comfort heeft dit babyautostoeltje van Franse makelij een vulling van hoge kwaliteit, overtrokken met een thermoregulerende hoes. Zelfs op lange reizen is het comfort van het kind gegarandeerd. Voor de veiligheid heeft dit Ranger-stoeltje, naast het harnas, ook een dubbele zijdelingse bescherming die ervoor zorgt dat de baby niet beweegt, zelfs niet bij een hevige botsing. Ouders die helaas ongelukken hebben gehad, hebben hiervan getuigd. Voor de hygiëne kan de bekleding van dit babyautostoeltje worden verwijderd en in de wasmachine worden gewassen.

Hoe kies je een baby-autostoeltje

Hier zijn enkele belangrijke criteria die u moet overwegen voordat u een autostoeltje voor baby’s en kinderen koopt:
auto kinderstoel kiezen

Criterium 1: Installatiegemak

Babyautostoeltjes kunnen worden geïnstalleerd met een vergrendelingssysteem of gewoon met de gewone autogordel, dus zorg ervoor dat het stoeltje dat u kiest een van deze functies heeft.

Criterium 2: Veiligheid

De veiligste kinderzitjes bieden bescherming bij aanrijdingen van opzij en zijn gemaakt met schuimrubberen stootkussens die de energie van beide kanten van het zitverhoger kunnen absorberen. De meeste zitverhogers hebben ook een extra hoofdsteun en rompbescherming met extra vulling.

Criterium 3: Grootte en vorm

Baby-autostoeltjes zijn er in verschillende maten en vormen en sommige passen in een kleinere auto dan in een grotere auto, dus zoek een autostoeltje dat perfect in uw auto past.

Criterium 4: Gemak van schoonmaken

Morsvlekken op de plastic onderdelen van de zitting kunt u met zachte zeep en schoon water verwijderen. Kies voor een baby- en kinderzitje met een afneembare hoes die in de wasmachine kan, voor uw gemak en voor een grondige reiniging.

Criterium 5: Leeftijd van de zetel

Uw kind groeit voortdurend. Overweeg de aanschaf van een 2-in-1 stoelverhoger waar uw kind in kan groeien. Koop er een met een verstelbaar harnas voor als uw kind kleiner is en een verwijderbare rugleuning om hem aan zijn lengte aan te passen als hij groter wordt. Voordat u een stoelverhoger koopt, moet u rekening houden met de lengte-, gewichts- en leeftijdsgrenzen van elke stoelverhoger, zodat u er een kunt kiezen die past bij de groei van uw kind.

Welk autostoeltje voor welke leeftijd?

Achterwaarts gerichte zitjes: Dit type zitje is geschikt voor baby’s van 0 tot 2 of 3 jaar, met een gewicht tot ongeveer 10 kg, afhankelijk van het model. Deze zitplaatsen moeten altijd naar de achterkant van de auto gericht zijn.

Cabriozitjes: Deze kunnen zowel als naar achteren gerichte zitjes voor baby’s en peuters en als naar voren gerichte zitjes voor oudere kinderen fungeren. Dit type zitje is geschikt zodra het kind 10 kg weegt. Let er echter op dat het zitje niet naar voren mag worden gedraaid voordat het kind 4 jaar oud is: dat is de leeftijd waarop het kind zijn nek en hoofd zal kunnen vasthouden als u plotseling moet remmen. Ze zijn geschikt voor kinderen van 10 tot 25 kg.

Zitverhogers (gordelpositionering): Als uw kind het zitje voor een cabriolet is ontgroeid, kunt u een zitverhoger met gordelpositionering gebruiken. Ze zijn geschikt voor kinderen met een gewicht tussen 22 en 36 kg.

Voorschriften inzake autostoelen voor baby’s en kinderen

Om de veiligheid van de verkochte autostoeltjes te garanderen, is elke fabrikant verplicht zich strikt te houden aan de wettelijke voorschriften van de Europese regelgeving: de ECE/R44-norm en de i-Size-norm (R129).

De ECE/R44-norm is een oude Europese norm voor autostoeltjes. Welk autostoeltje u ook nodig hebt, deze norm is gebaseerd op het gewicht van uw kind. Volgens deze norm goedgekeurde autostoeltjes hebben een oranje etiket met “ECE 44/03” of “ECE 44/04” erop.

De i-Size norm (R129) is een nieuwe verordening voor autostoeltjes en is van kracht sinds 2013. Met de invoering van i-Size zijn de veiligheidseisen voor kinderzitjes aangescherpt. Zo worden naar achteren gerichte zitjes nu langer gebruikt: tot 4 jaar. Van nu af aan hangt de verandering van zitplaats niet alleen af van het gewicht, maar ook van de grootte van het kind. Deze verordening leidt tot het opgeven van het veiligheidsgordelsysteem ten gunste van het Isofix-systeem.

De verschillende soorten baby autostoeltjes

Autostoeltjes zijn ontworpen om het vervoer van uw kind in de auto veiliger te maken en tegelijk maximaal comfort te bieden. Naast de grootte en leeftijd van uw baby en de levensduur van het stoeltje, moet u bij de aankoop van een autostoeltje ook rekening houden met de veiligheid en het comfort van uw baby. Deze laatste twee elementen zijn gedeeltelijk afhankelijk van de vraag of de stoel is uitgerust met Isofix of een veiligheidsgordel.

De Isofix bevestiging

Isofix bevestiging autostoel
Het Isofix-systeem is een systeem voor het vastzetten van baby- en kinderzitjes dat sinds 2011 verplicht is in auto’s dankzij de Europese i-Size-verordening. Het bevestigingsmechanisme van het zitje bestaat uit twee “krokodilvormige” clips die het autostoeltje verbinden met twee U-vormige metalen verankeringen onderaan die tussen de rugleuning van de achterbank en het zitje zijn aangebracht. Zij zijn verbonden met de carrosserie van de auto. Alle autostoeltjes met Isofix zijn voorzien van bevestigingshaken die u gemakkelijk op deze bevestigingspunten kunt vastklikken. Dit type bevestiging is vooral geschikt voor mensen die een auto hebben die na 2006 is gefabriceerd.

Isofix-stoeltjes zijn echter niet universeel en kunnen alleen worden bevestigd in auto’s met Isofix-bevestigingspunten. U moet dus nagaan of het type stoel dat u wenst ook geschikt is voor uw auto. Afgezien daarvan zijn autostoeltjes met Isofix relatief duur, omdat je ook het frame moet kopen (de basis waarop je het stoeltje vastklikt).

Bevestiging met een veiligheidsgordel

Bevestiging met een veiligheidsgordel autozitje
Dit type bevestiging is vooral geschikt voor mensen wier auto niet is uitgerust met het Isofix-bevestigingssysteem. Om een autostoeltje vast te zetten in een auto die niet met Isofix is uitgerust, zet u het stoeltje gewoon vast met de veiligheidsgordel van de auto en volgens de instructies van de fabrikant. De riem moet vaak door een deel van de rugleuning worden “geregen”. Het zitje zelf heeft meestal een aparte gordel waarmee u uw kind kunt vastzetten.

Maar met veiligheidsgordels is het niet altijd gemakkelijk je vast te zetten. De installatie is niet betrouwbaar omdat de kans groot is dat het zitje niet goed is vastgemaakt. Soms is de gordel achterin gewoon niet lang genoeg om rond het autostoeltje te passen.

Isofix en LATCH
Net als het Isofix-systeem heeft een autostoeltje dat is uitgerust met het LATCH-systeem (Lower Anchors and Tethers for CHildren) een montagesysteem waarbij het babyzitje aan de auto wordt bevestigd met behulp van riemen en twee verankeringspunten onderaan. Het Isofix-systeem is sinds 2013 verplicht volgens de Europese regelgeving, terwijl het LATCH-systeem sinds 2001 volgens de Amerikaanse regelgeving verplicht is.

Baby autostoel of maxi cosy

Traditioneel baby-autozitje

Het baby-autostoeltje is een toestel waarmee u uw baby kunt vervoeren en beschermen tijdens het reizen in de auto. Als de baby in het zitje zit, laat hem er dan niet langer dan 2 uur achter elkaar in zitten. Wanneer uw baby ouder is, vanaf 1 jaar, zal hij zich meer op zijn gemak voelen in een baby-autostoeltje in plaats van liggend in een knusse stoel. Uit praktisch oogpunt is een baby-autostoeltje veel zwaarder dan een maxi-cosy, heeft het een groter formaat en neemt het dus meer plaats in. Hij is daarom hoofdzakelijk geschikt voor gebruik in de auto.

Maxi cosy

De maxi cosy is, net als het babyautostoeltje, een toestel waarmee u uw baby kunt vervoeren wanneer u met de auto reist. Het is belangrijk dat het kind niet elke dag 10 uur in de auto zit. Er is echter geen risico om een reis van 4 uur, 6 uur of meer te maken! Je moet gewoon excessen vermijden en van tijd tot tijd pauzes nemen!

Het is daarom raadzaam uw kind niet 2 uur achtereen in zijn wiegje te laten liggen, omdat zijn ruggenwervels beweging nodig hebben om niet samengedrukt te worden. U moet weten dat de ruggengraat van baby’s in de baarmoeder volledig afgerond is tot aan de nek. Deze ronde houding is de natuurlijke houding van baby’s. Daarom is het wiegje het meest geschikt en comfortabel voor de baby tijdens de eerste tien levensmaanden, dankzij de liggende positie. Het wiegje is praktischer omdat het overal gebruikt kan worden.

Conclusie

In principe zijn zowel de maxi cosy als het babyzitje nuttig. De keuze tussen de twee zal echter vooral afhangen van de leeftijd van uw kind.

Waarom een baby-autostoeltje kopen?

Autostoeltjes redden levens, net als veiligheidsgordels. Maar voor baby’s en jonge kinderen is het beter om een autostoeltje te gebruiken. Daar zijn verschillende redenen voor:
autokinderstoeltje kopen
Kinderen hebben een andere lichaamsvorm dan een volwassene

Tot zij ongeveer 12 jaar oud en 135 cm lang zijn, zijn kinderen te klein en te fragiel om een veiligheidsgordel goed te kunnen dragen. Het is daarom het beste om ze in een autostoeltje te zetten dat overeenkomt met hun gewicht en lengte om ze veilig te houden.

Veiligheidsgordels kunnen gevaarlijk zijn

Veiligheidsgordels zijn ontworpen voor volwassenen. Ze houden u op uw plaats tijdens een auto-ongeluk, voorkomen dat u het dashboard, het stuur enz. raakt. Bij kinderen die nog niet de juiste maat hebben, kunnen autogordels verwondingen veroorzaken die ernstig kunnen zijn:

  • Rib- of rugletsel.
  • Verwondingen aan de schouder.
  • Hoofd- of nekletsel.

Op je schoot liggen beschermt je niet

Zelfs als u een veiligheidsgordel draagt, kan uw kind door de kracht van een botsing uit uw armen worden getrokken. En als u erin slaagt de gordel om uw beide lichamen te doen, kan uw gewicht uw kind verpletteren en het risico op ernstig letsel opleveren.

Kinderen moeten in een stoelverhoger blijven tot ze oud genoeg zijn om goed en veilig in een gordel te passen. Gebruik lengte en gewicht, niet leeftijd, om te bepalen wanneer uw kind klaar is om op een gordel over te stappen.

Vervaldatum
Autostoeltjes hebben houdbaarheidsdatums. Controleer uw autostoeltje, vooral als u nog een autostoeltje van een vorig kind gebruikt. Autostoeltjes zijn niet gemaakt om eeuwig mee te gaan. Na verloop van tijd kan de basis van de stoel kleine breukjes vertonen die bij een auto-ongeluk kunnen breken, en de gordels kunnen na jarenlang gebruik enigszins verend worden.

De verschillende merken van baby autostoeltjes

Naar onze mening zijn de beste baby autostoel merken in 2022 :

Britax Römer

Britax is al 70 jaar een van de meest vertrouwde merken voor autostoeltjes en kinderwagens in Europa en Amerika vanwege hun streven naar veiligheid en innovatief design. Om deze hoge standaard te bereiken, werkt Britax samen met overheidsinstanties, autofabrikanten, kinderveiligheidsexperts en ouders om producten van hoge kwaliteit te creëren.

Chicco

Chicco, dat in meer dan 120 landen op zes continenten aanwezig is, streeft er al 50 jaar naar om babyproducten van de hoogste kwaliteit te ontwikkelen. Dit is gebaseerd op gegevens van toponderzoekers en wetenschappers, kinderopvoeders en de praktijkervaringen van ouders over de hele wereld.

Jané

Jané werd in 1932 in Spanje opgericht, heeft een schat aan ervaring en is een van de meest prestigieuze merken op het gebied van kinderveiligheid, met een grote verscheidenheid aan producten. Zonder twijfel, een van de beste autostoel opties op de markt.

Team Tex

Team Tex is een Frans bedrijf dat veiligheidsautostoeltjes toegankelijk wil maken voor alle gezinnen, ongeacht hun budget. Dankzij haar merken, waaronder Nania, die synoniem zijn geworden voor toegankelijkheid, moderne stijl, technische vooruitgang en bovenal veiligheid.

Bébé Confort

In alle producten die het creëert, is dit merk geïnspireerd door twee eenvoudige woorden: intelligentie en zorg. Een slim bedrijf zijn betekent ernaar streven de belangrijkste problemen voor ouders en gezinsleden op te lossen. Daarom zijn hun autostoelen licht, duurzaam en ergonomisch.

Hoeveel kost een baby autostoeltje?

Onderstaand diagram zal u helpen een idee te krijgen van de typische prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: €60 tot €100
  • Middenklasse: € 100 tot € 300
  • Top of the range: + Meer dan 300 €.

Tips

Installeer het zitje van uw baby correct en stevig.

Of u nu het LATCH-systeem of een autogordel gebruikt om het autostoeltje in de auto te houden, controleer de instructies voor uw stoeltje en auto. Eenmaal geïnstalleerd mag het autostoeltje niet meer dan 1 cm in welke richting dan ook kunnen verschuiven of bewegen.

Borstclip ter hoogte van de oksels.

Plaats de borstklem op de juiste plaats, in de oksel of bij de tepel. Dit zal ervoor zorgen dat het lichaam van uw baby veilig in het zitje blijft, zelfs als de auto een ongeluk krijgt. Als de borstklem te laag zit, kan een baby bovenaan door het harnas glippen en bij een botsing uit het zitje worden geslingerd.

De baby moet achterin blijven.

Zet uw kinderzitje vast in het midden van de achterbank, dat is de veiligste plaats bij een zware botsing of crash. Babyzitjes kunnen ook aan de passagierszijde worden geïnstalleerd indien nodig: om een betere pasvorm te krijgen, uw zwakke rug te ontzien, of om een ander kinderzitje in de auto te plaatsen. Installeer nooit een kinderzitje op de voorstoel tenzij u er zeker van bent dat de airbag niet geactiveerd zal worden. De impact die veroorzaakt wordt door het opblazen van de airbag is gevaarlijk voor kinderen.

Geen lompe kleren onder de schouderbanden.

Puffy jacks, donsjassen of gewatteerde kleding wekken de indruk dat de gordel die de baby vasthoudt strak zit. Maar bij schokken of stoten kan de baby uit het zitje worden geslingerd.

Zet het zitje de eerste twee jaar achterwaarts gericht.

Voor baby’s en peuters is de veiligste positie om ze met het gezicht naar de achterkant van de auto te plaatsen. Hun nek en ruggengraat zijn namelijk kwetsbaar en als ze naar voren gericht worden geplaatst, kunnen ze gemakkelijk gewond raken, zelfs als ze goed vastzitten.

FAQ

Hoe weet ik of een baby-autostoeltje aan de overheidsnormen voldoet?
Het is belangrijk te weten dat alle fabrikanten van autostoeltjes voor Europa moeten voldoen aan de Europese norm ECE R129. Deze norm is gebaseerd op het Isofix-bevestigingssysteem. De voorschriften voor babyautostoeltjes garanderen dat alle kinderen de nodige bescherming krijgen, ongeacht het merk of model dat de ouders hebben gekozen. Sommige baby-autostoeltjes kunnen duurder zijn dan andere vanwege de stof of de vulling, maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze veiliger zijn.

Is het beter dat het baby-autostoeltje in het midden van de achterbank staat of achter de passagierskant?
De middelste zitplaats is het veiligst bij een ongeval, omdat die het verst verwijderd is van de ramen en de airbags. Ouders moeten echter rekening houden met verschillende factoren, zoals het aantal kinderen in de auto, de zitplaatsen die u gebruikt en de grootte van uw voertuig.

Hoe weet ik of mijn baby-autostoeltje goed geïnstalleerd is?
Volg bij het installeren van uw zitje altijd eerst de instructies van de fabrikant van het autostoeltje en de auto. Na de installatie van het zitje raden wij ouders aan de volgende tests uit te voeren:

  • Ten eerste is er de “duimtest”. Ten eerste is er de “duimtest”: pak het autostoeltje bij de onderkant waar het aan de achterbank vastzit en trek het van links naar rechts en heen en weer. Als de stoel meer dan een centimeter in beide richtingen beweegt, draai hem dan vaster.
  • Als uw kind eenmaal in het stoeltje zit, is er de ‘knijptest’. Dit is een snelle en gemakkelijke test om te zien of de riemen strak genoeg zitten. Knijp de riem van het autostoeltje dicht tegen de schouder van uw kind; als u een vouw in de stof kunt knijpen, trekt u de riem aan tot hij goed past.

Kan ik het autostoelkussen van mijn kind wassen?
Met alle avonturen die in de auto gebeuren, kunnen baby-autostoeltjes zeker hun deel van de schade zien. Gelukkig kunt u bij veel autostoelfabrikanten het zitkussen verwijderen, zodat u de stof kunt reinigen. Elke fabrikant van baby-autostoeltjes is echter anders, dus u kunt het beste de handleiding van uw baby-autostoeltje raadplegen voor reinigingsinstructies.

Recent Posts